Friterade ramslöksknoppar

När ramslöken börjar få ramslöksknoppar så är det dags för nästa delikatess, friterade ramslöksknoppar. Dessa är enligt mig något av det godaste som finns!! När du plockar ramslöksknopparna så plocka även stjälken eftersom du kan du hålla i den när du friterar. Och tänk på att aldrig plocka mer ramslök än du tänker använda, då kan fler få ta del av denna delikatess! Bäst är det om du friterar ramslöksknopparna precis innan de ska serveras eftersom de är allra godast när de är lite varma. Friterade ramslöksknoppar passar ovanpå en sallad eller som snack till någon god dryck.

Behåll stjälkarna, så kan du hålla i dem när du friterar och serverar.

Så här gör du

 • 5-10 ramslöksknoppar per person
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 dl iskallt vatten
 • 1 tsk bakpulver
 • lite salt, om du vill det går bra utan också
 • frityr eller rapsolja

Gör så här

 1. Skölj ramslöken och låt den torka på en ren handduk eller hushållspapper.
 2. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, salt och det kalla vattnet till en slät smet.
 3. Doppa ramslökarna i smeten. Jag brukar låta dem stå med knopparna i smeten också tar jag upp några åt gången och friterar.
 4. Värm oljan.
 5. Fritera ramslöken i den upphettade oljan genom att hålla i skaftet, eller så tar du upp knopparna med en sil eller tång. De ska bli lite gyllene. Tänk på att alltid ha ett lock i närheten som säkerhet !!
 6. Servera direkt.
Recept och bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

1 Comment

 • Ramslöksolja - 19 maj, 2021 at 19:37 Reply

  […] Ramslök Fler recept med ramslök. Friterade ramslöksknoppar […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: