Hemmalagad remouladsås

En hemmalagad remouladsås är ett måste om man ska göra smörrebröd som i Danmark, men det är såklart gott till en panerad rödspätta eller som tillbehör till en massa annat! Jag är ju uppvuxen i Skåne och van vid att resa till Danmark och äta smörrebröd  (danska: smørrebrød) som allt som oftast hade remouladsås på sig, dock inte en hemmalagad… Allt som oftast gör jag en hemmalagad remouladsås eftersom jag oftast inte har någon hemma när jag blir sugen på det. Receptet är på ett ungefär och du kan lägga till inlagda grönsaker, persilja eller dragon om du vill det. Det är ju det som är det fina när man gör något från grunden, allt som är hemmalagat kan man lägga till och ta bort i receptet! Så testa att göra remouladsåsen från grunden, det är så gott!!

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl finhackad ättiksgurka eller Bostongurka
  • 1 tsk färskpressad limejuice (eller citronjuice)
  • 1/2 krm gurkmeja (kan du hoppa över om du vill)
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1-2 krm salt
  • 1/2-1 krm vitpeppar
  • 1 tsk currypulver
  • Du kan även klippa i lite persilja, dragon eller inlagd morot.

Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av om du vill ha i mer salt, peppar eller curry. Låt gärna remouladsåsen stå i kylskåpet i en burk med lock en stund innan den ska användas.

Hoppas det smakar!!
/Malin

Mer gott hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin