Café Boule Bränneriet

Ett av sommarens stora glädjeämne var att det öppnat ett nytt underbart ställe i det gamla bränneriets lokaler i utkanten av Maglehem på cykelavstånd från vår stuga. Café Boule Bränneriet har som namnet antyder ett antal boulebanor, men här finns även tunna goda pizzor med massor av olika goda toppings och ett underbart urval av naturviner och andra drycker. Ibland bjuds det på musik eller bouleturnering, och man hitta även vacker keramik av Freja Hillfon Liungman. Café Boule är härligt avslappnat och passar för alla åldrar!

Café Boule i Maglehem.

Bränneriet i Maglehem

Bränneriet i Maglehem har funnits sedan 1913, och sedan 1970-talet har det varit en kreativ oas för både konst och musik. Jag har varit här och tittat på Curt Hillfons konst, och Café Boule Bränneriet drivs av tre av hans barn och deras barn. Cirkeln är sluten eftersom Curt ofta sa att det borde vara en restaurang i Bränneriet.

Café Boule Bränneriet, Bellarörsvägen 12, Maglehem, 076-313 22 41 https://m.facebook.com/cafeboule/

Kolla in deras instagram eller facebook för öppettider!

Mer inspiration, recept och annat hittar du här:

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

  • CARAMEL 24 juli, 2022 at 16:35 Reply

    I love a good thin pizza – and that one looks right up my street.

    • Fab Foodie Swede 24 juli, 2022 at 16:55 Reply

      Such a great pizza, and in a biking distance!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: