Café Boule Bränneriet

Ett av sommarens stora glädjeämne var att det öppnat ett nytt underbart ställe i det gamla bränneriets lokaler i utkanten av Maglehem på cykelavstånd från vår stuga. Café Boule Bränneriet har som namnet antyder ett antal boulebanor, men här finns även tunna goda pizzor med massor av olika goda toppings och ett underbart urval av naturviner och andra drycker. Ibland bjuds det på musik eller bouleturnering, och man hitta även vacker keramik av Freja Hillfon Liungman. Café Boule Bränneriet är härligt avslappnat och passar för alla åldrar! Detta är en helt underbar oas i denna delen av Skåne om du frågar mig!

Café Boule i Maglehem.

Bränneriet i Maglehem

Bränneriet i Maglehem har funnits sedan 1913, och sedan 1970-talet har det varit en kreativ oas för både konst och musik. Jag har varit här och tittat på Curt Hillfons konst, och Café Boule Bränneriet drivs av tre av hans barn och deras barn. Cirkeln är sluten eftersom Curt ofta sa att det borde vara en restaurang i Bränneriet.

Café Boule Bränneriet, Bellarörsvägen 12, Maglehem, 076-313 22 41 https://m.facebook.com/cafeboule/

Kolla in deras instagram eller facebook för öppettider!

Fler Skåne tips hiiar du här: https://fabfoodieswede.com/category/destinationer/skane-southern-sweden/

2 reaktioner till “Café Boule Bränneriet

Hej, tack för att du läste! /Malin