Shanghai – Singapore

För lite mer än 20 år sedan flyttade jag till Shanghai utan att ens ha varit i Asien innan. På den tiden fanns det nästan ingen information om hur det var att flytta utomlands och vara expat. Det enda jag hittade var en artikel om en kvinna som bodde i Singapore. Den handlade om afternoon tea, expat kvinnor i dräkter och hur de engagerade sig i välgörenhet. Allt hade mycket lite med att göra med hur mitt liv i Shanghai 2002 blev, det var inte alls som i Singapore. Men tänk om jag då hade vetat att jag skulle kalla Singapore hemma 20 år senare. Och idag är jag ju en av de där medelålders kvinnorna som gärna fikar på stan, håller på med välgörenhet och mycket annat.

I Shanghai fick jag mitt första barn, Melker.

Välgörenhet

Välgörenhet har jag alltid hållit på med både utomlands och i Sverige eftersom det känns bra att kunna göra något för andra som inte har samma förutsättningar. Jag har under åren arbetat på barnhem i Shanghai, samlat in kläder, mat och mycket annat, lagat mat och hjälpt flyktingar. I Singapore är jag engagerad i SWEA och där hjälper vi kvinnor som är i behov av hjälp och lite annat. Jag hjälper även till i ett stort kök som lagar 9000 portioner mat om dagen och kör ut det till behövande. Nu är det kväll här och jag önskar er alla godnatt!!

/Malin

Hej, tack för att du läste! /Malin