Dulcey tryfflar

Jag har en förkärlek för Dulcey och just Valrhonas variant som man ska ha när man bakar äter jag som godis. Så då tänkte jag att varför inte göra tryfflar på Dulcey och servera dem när jag har gäster.. Det funkade utmärkt och bollarna smakade kanongott! Jag förvarar dom i frysen och serverar de små tryfflarna på ett fat till kaffet med en sked till. Succé jag lovar, så testa nu detta lätta receptet på Dulcey bollar som är en perfekt liten efterrätt eller som kaka till kaffet. Du kan göra dom utan krossade mandlar om du vill det.

Chokladtryfflar med eller utan krossad mandel.

Ingredienser ca 12 bollar

 • 300 gram Dulcey choklad
 • 2 dl grädde (fet 38-40%)
 • 15 gram osaltat smör
 • 1 dl krossad mandel

Gör så här:

 • Smält Dulcey chokladen i ett vattenbad på låg värme! Viktigt att det är på låg värme så att den inte blir kornig!
 • Under tiden kokar du upp grädden.
 • Blanda ner grädden i chokladen och vispa den jämnt.
 • Rör i smöret.
 • Kyl chokladmassan och ta fram den och rulla till bollar när den är kall.
 • Rulla i den krossade mandeln.
 • Förvara i kylskåp eller i frysen. (Jag gillar att servera dem direkt från frysen)

Titta gärna in på bloggen för mer inspiration: https://fabfoodieswede.com/

Låt Dulcey chokladen smälta på låg värme!!!!

Hej, tack för att du läste! /Malin