Svensk mat i Singapore?

Hur mycket god mat det än finns från världens alla hörn i Singapore så blir man ibland sugen på att äta eller använda sig av någon svensk produkt när man bakar eller lagar mat. Men i djungeln av alla affärer både fysiska och online så kan det vara svårt att hitta det man vill ha från Sverige. Här kommer en liten guide till var du kan handla både det ena och det andra från Sverige i Singapore.

IKEA:

Här kan man bland annat hitta både svenskt godis, chips, frysta kakor som Daim och mandelkaka, Kalle’s Kaviar, hjortronsylt, lingonsylt och mycket annat. Har man tur så har de även svensk ost när man kommer dit. IKEA är en verklig guldgruva när man vill ha lite svenskt där hemma, tänk på att de olika IKEA varuhusen ofta inte har inte samma sortiment hemma så är du sugen på något speciellt så kanske du behöver testa de olika varuhusen. 

Providore

Här hittar du både svenska bars och spread från HealthyCo. Perfekt om du vill anamma en lite hälsosammare livsstil utan att behöva röra ihop allt själv därhemma. Deras Proteinella som smakar som Nutella har blivit hyllad av många. 

German Market Place

Här kan man ju tro att det bara finns en massa svenskt men här hittar du fiskbollar, olika sorters socker som Pärlsocker, Farinsocker och ljus sirap till knäcken! Dom har även WASA knäckebröd och svenska servetter.

FairPrice

Sugen på dippa till chipsen, ibland har de Estrella dippmix på sin hylla bland europeiska varor. De har även Quorn bollar i sitt frysta sortiment om man är sugen på det! Vill du ha öl från The Uncharted Brewing Company i Eslöv så finns även denna att hitta här. Ölen är tillverkad av det svensk irländska paret Diarmuid och Linda som har startat ett mikrobryggeri ute i den skånska myllan.

Redmart

De har hela Oatly’s sortiment i sin webbutik på Lazada, både mjölk och glass. Vill du ha filmjölk som smakar som den svenska så finns Rokeby som är australienskt att beställa. Om du är sugen på svenska alkoholhaltiga drycker så finns både Rekorderlig cider och både whisky och vodka från  Spirit Of Hven. Här finns även Skånska Spritfabrikens produkter, Hernö Gin, Nordic Gin och Absolut som alla numera nästan kan räknas som svenska klassiker. Har du barn och vill ge dem något om är både KRAV-märkt och ekologiskt så  hittar du ett bra urval av Alex&Phils barnmat på Redmart. Deras produkter är även belönade med ett Ä från föreningen Äkta vara. Detta ger dom endast till till företag vars produkter inte innehåller några tillsatser, fejkade aromer eller industriella ingredienser. Här finns även produkter från Finn Crisp, NOCCO, Åre Water och müsli från AXA.

Cold Storage

Även här hittar du Rokeby Farms filmjölk i flera olika smaker. Ibland finns det ett urval av ABBA’s produkter på ColdStorage. Konstigt nog ett väldigt litet utbud från Sverige med tanke på hur stor kedjan är.

Amazon

För alla som letar efter osthyvel i Singapore, det finns på amazon.sg De är inte svenska men de har ett flertal att välja på! Sugen på Gevalia, det hittar du på amazon för ungefär samma pris som en flaska Absolut vodka som också finns är. Anna’s pepparkakor och Finn Crisp finns även dessa att finna här!

amazon.sg

Open Taste

Svenskt vatten är ju väldigt gott och något som vi hemma i Sverige tar för givet. Nu finns Åre Water att köpa här i Singapore både på Redmart, FairPrice och Open Taste. 

Shopee

Massor av olika sorters knäckebröd från WASA och Daim för när det krisar i Sverige tarmen. Plantbaserade Quorn (kött) bullar från Quorn finns att köpa på shopee.sg. De är dock tillverkade i England men är de enda quorn bullarna man hittar i Singapore. Svensk gin från Bergslagens Destilleri. 

För alla er som letar efter en osthyvel. Det finns flera varianter dock ej svenska sådana på amazon.sg.

Smaklig spis!!

Hej, tack för att du läste! /Malin