Singapore Sling

Singapore Sling måste vara en av världens kändaste drinkar, men frågan är hur många har druckit den som inte har varit i Singapore? Jag har besökt Raffles Long Bar några gånger och måste säga att Singapore Sling är en riktigt trevlig cocktail! Så här följer det berömda receptet för en Singapore Sling så som den är tolkad idag eftersom originalreceptet försvann någon gång på 1930-talet. Och ska du dricka den som man gör det i Singapore så serverar du den med jordnötter med skalet på som ett litet snacks på sidan. Skalet slänger man på golvet om man är på Raffles, men hemma skulle jag inte rekommendera det…

Vem skapade Singapore Sling…

Runt 1913-1915 skapade Raffles bartendern Ngiam Tong Boon drinken först och främst för kvinnorna som på den tiden inte fick dricka alkohol när de var ute på barer och restauranger. Färg kommer från att den skulle se ut som ett glass fruktjuice, dock en lite starkare variant. Succén var given och idag köar folk för att dricka en Singapore Sling på Raffles Long Bar.

Singapore Sling ingredienser

  • 30ml Dry Gin
  • 15 ml Cherry Brandy
  • 120 ml ananasjuice (helst färsk)
  • 15 ml färsk Lime Juice
  • 7.5 ml Cointreau
  • 7.5 ml Dom Benedictine
  • 10 ml Grenadine
  • några droppar Angostura Bitters
  • Is att skaka med.

Instruktioner

1. Blanda alla ingredienserna i en cocktail shaker med is.

2. Sila upp i ett högt kylt glas med några bitar is.

4. Dekorera med ananas och körsbär.

Cheers!

Titta in på bloggen och följ mig gärna: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin