Gårdsbutiken Rathckegården

Jag har turen att bo väldigt nära gårdsbutiken Rathckegården (uttalas Ratkegården) när jag är i min stuga på Österlen i Skåne. Här hittar man en massa gott och vackert och jag går sällan härifrån tomhänt. Först av allt så har de färska råvaror av riktigt god kvalitet, och då även goda bifftomater som är något av det bästa jag vet! I gårdsbutiken har de mycket som är egenodlat och KRAV-certifierat, och allt annat är noga utvalt. På Rathckegården har de KRAV-märkt lamm från sin egen gård, egenproducerad Linderödssalami, goda ostar, kryddor från Österlenkryddor mm. Man hittar även produkter från Olof Victors, Pärlans, Österlenchoklad, Gunnarshögs och många andra. När Maurd berättar om vad de har på gården och i gårdsbutiken så är det ord som närodlat, krav-märkt och eko som kommer igen hela tiden. För här lever och levererar de som de lär, här säljs bara saker som de själva vill äta och ha.

Allt är mycket frestande, och man vill bara åka hem och laga något gott!
Egna lammskinn från gårdens Gotlandsfår. Kostar 2500 kr.

Deras salami är tillverkad av Pierre Engström av gårdens egna Linderödsgrisar. Riktigt god!

Lokal salami av Linderödsgris
Maurd Jönsson driver gården med sin man Magnus

Ratchckegården

Idag drivs gården av Maurd och Magnus Jönsson som startade med en gårdsbutik i stalllet 2009. Gården har varit i släkten swdan 1927.

Namnet är danskt och kommer från en dräng som gifte sig med dottern på gården.

Ratchegården adress

Yngsjövägen 264, 296 91, Åhus http://www.rathckegarden.se/

Text och bild ©Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

Hej, tack för att du läste! /Malin