Pattypan squash

Pattypan squash är en nyttig och näringsrik grönsak som du enkelt tillagar utan allt för stort besvär. Den kan ätas som den är eller servera den till något grillat eller ha med den på buffétbordet. Den finns i många olika färger och smaker, och på de flesta kan man även äta skalet. Eftersom den oftast ger en rik skörd så tycker många om att odla denna grönsak. Med sin iögonfallande form är den vacker i en skål innan du ska servera den. Men jag äter allra helst upp den eller serverar den till vänner och bekanta, eller varför inte ge bort en påse pattypan squash som gå bort present. Men nog om detta, här kommer receptet på himmelskt god pattypan squash! Receptet kan göras i ugnen eller så steker du sommarsquashen på spisen. Ofta kallar man Pattypan squash för flygande tefat eller discokula pågrund av dess form, men den kan även kallas för Patty, sommarsquash och cymling.

Flygande tefat, eller pattypan Squash?

Ingredienser;

Räcker till cirka 6 personer om du har det som en sidorätt. Du behöver en skärbräda, kniv och ett stekjärn eller en ugnsform.

  • 2 Pattypan Squash
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3-4 msk oliv eller rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Tvätta av squashen och dela den sedan i mindre bitar, du kan äta allt utom själva stammen.
  2. Skiva vitlöken i tunna skivor och värm upp oljan med vitlöken.
  3. Fräs squashen i oljan på mellanvärme på spisen (eller i ugnen) tills den börja få färg.
  4. Salta och peppra och servera direkt.

Du hittar fler recept här: https://fabfoodieswede.com/category/recept/vegetarian-dishes/

Hej, tack för att du läste! /Malin