Jing An templet i Shanghai

Jing An Templet i Shanghai är ett av de vackraste renoverade templen i Shanghai. När jag flyttade till Shanghai för första gången 2002 så bodde jag fem minuters promenad från Jing An templet. Från början så hette templet Hudu Chongyuan och namnet Jing An kommer från distriktet det ligger i, Jing An. Om du besöker Shanghai under någon högtid så ser du ofta väldigt mycket folk runtom och inuti tempelområdet. Utanför Jing An templet sitter det då ofta människor som behöver hjälp med pengar till sjukhusbesök och annat. Dela gärna med dig om du kan!

Kontraster med templet och alla höghusen i Jing An

Brann ner!

1972 brann templet ner och det byggdes sen upp igen och var klart 1990. Men när jag bodde i Shanghai första gången så såg det inte alls ut som idag, utan 2010 så påbörjades en riktigt stor renovering och utbyggnad. Idag är det ett fantastiskt vackert tempel, som både turister och lokalbefolkningen besöker. Personligen så besöker jag helst templet på morgnarna när lokalbefolkningen är där för att be, sjunga och socialisera. Och även om jag inte är en buddhist så mår jag otroligt bra varenda gång jag varit här en morgon, jag lämnar alltid templet och känner mig så otroligt lycklig och lugn.

Stora och små buddhas i alla rum och byggnader

Jing An templet byggdes först 247 f.Kr

under De tre Kungadömena i gamla Kina. På den tiden låg templet vid Suzhou Creek. Under Songdynastin ,1216 så flyttades Jing An till den plats det finns på idag . Det nuvarande templet byggdes under Qingdynastin, men under kulturrevolutionen tjänade templet som en Plastfabrik. Först 1983 återgick det till att vara ett tempel igen.

Väldigt vackra räcken i trä

Templet har tre huvudhallar, Hall of Heavenly Kings, Three Sage Hall och Mahavira Hall. Där finns en enorm bronsklocka från Mingdynastin, mycket konstverk, buddhas och andra figurer.

Jag bad om lov innan jag tog bilden här på Jing An templet.

Hur hittar du till Jing An templet

Det är lätt att ta sig hit med Metro, du stiger då av vid Jing An Temple stationen. Och massor av olika bussar stannar i närheten, sen kan du ju alltid ta en taxi hit.

Mitt över gatan har du Jing An Park, och några restauranger. Och går du igenom parken så kommer du till en stor bra restaurang vid den lilla sjön, om du går ut vid den utgången och lite till vänster och tittar över gatan så ser du en massa gamla radhus. Där bodde jag när jag först flyttade till Shanghai.

1686 Nanjing W Rd, Jing An Si, Jing’an, Shanghai

By Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

If you wan’t to use the content or photos please contact:

fabfoodieswede@hotmail.com

Fler Shanghai resetips hittar du här: https://fabfoodieswede.com/category/destinationer/china/

6 reaktioner till “Jing An templet i Shanghai

Hej, tack för att du läste! /Malin