Restauranger i Shanghai

I Shanghai handlar mycket om var du ska äta och vilka restauranger man vill besöka. Det första jag lärde mig att prata om på kinesiska var om jag hade ätit och vad jag skulle äta sen. Det är inte konstigt för i Shanghai och hela Kina handlar mycket om mat och restauranger. Det finns otaligt många små hål i väggen som serverar god mat, dessa hittar du inte här men jag gör nog ett annat inlägg om detta så småningom. Här hittar du mina favorit restauranger i Shanghai, och det är en lista jag kommer att fylla på kontinuerligt:

Sichuan Citizen

En gammal favorit i Shanghai är Sichuan Citizen. De låg länge på en annan adress men flyttade till den nuvarande adressen under 2018. Det är på Sichuan Citizen den klassiska Shanghai drinken Basil Drops föddes! Jag brukar beställa en massa olika matätter att dela på så att man får smaka på flera olika. De har både mer klassisk Sichuan rätter och en med lite moderna kinesiska maträtter. Är du i Shanghai så är Sichuan Citizen helt klart värt ett besök!

Restaurangen passar alla och håller mellanprisklass.

Sichuan Citizen, 2/F, Ferguson Lane, 378 Wukang Lu, near Tai’an LuXuhui District

武康庭2楼,
武康路378号,
近泰安路

Massor av god mat att välja på när man besöker Shanghai Citizen.

Ben Jia Korean barbecue

Ben Jia Bornga Korean Barbecue är min favorit restaurang när det gäller koreansk barbecue i Shanghai.Du har en massa smårätter som kallas för Banchan under hela måltiden. Jag beställer ofta in kimchi, picklat sjögräs som är stuvad, potatissallad, koreansk pannkaka, vitlök och lite annat. Beställ sedan in det kött du vill ha och sen börjar det roliga. Här grillar man själv vid bordet och lägger sedan kött och tillbehör och salladsbladen som står på bordet för att sist av allt doppa det hela i de olika såserna.Såserna brukar vara ssamjang som är en mix av fermenterad sojanbönspasta, chil och vitlök, gireumjang (sesamolja, salt och peppar) och en annan sås med Kimchi. Gott som in i och var beredd på att inta ryggläge efteråt..

Ben Jia South Korean BBQ
1339 Wuzhong Lu,
near Jinhui Nan Lu,
next to Scholars Hotel
吴中路1339号, 近金汇路

Villa Le Bec Bistro 321

I en vacker gammal villa från 1924 på Xinhua Road driver Nicholas Le Bec restaurangen Villa Le Bec Bistro 321. Det är dock mer än restaurang, Villa Le Bec Bistro 321 är både bar, bistro och restaurang med en helt underbar atmosfär. Vill ni äta mer privat så be at få sitta i vinrummet där man är mera ostörd. Jag har nog ätit i alla de olika rummen och tycker att varenda ett är lika charmigt, bistron på Villa Le Bec är dock perfekt om man har med sig hela familjen. Till skillnad från en vanlig fransk bistro så är detta inte en billig restaurang, men helt klart värt ett besök eftersom maten och miljön är riktigt bra! Deras tartar, tryffelbrie och paté är rätter jag ofta beställer in till förrätt.

Restaurangen passar alla och håller en lite högre mellan prisklass.

Adress: Villa Le Bec Bistro 321, 321 Xinhua Lu, Changning District, Shanghai, CN 中国上海市长宁区新华路321号 邮政 邮政编码: 编码: 200061 Telefon: +86 21 6241 9180

Villa Le Bec Bistro 321

Din Tai Fung

Din Tai Fung finns på ett flertal ställen i hela Shanghai. Detta är en bättre version av snabbmat som jag personligen gillar. Fördelen på Din Tai Fung är att det alltid är en jämn kvalitet på maten, dock måste jag säga att den är bättre i Shanghai är i andra länder jag ätit på. Mina favoriter är deras Xiao Long Bao, Wanton i Black Vinegar och Chilisås och deras fried rice. (min variant av deras ris hittar du här; https://fabfoodieswede.com/2022/01/12/fried-rice-pa-riktigt/ ) Restaurangen håller mellanprisklass och passar alla.

Här hittar du adressen till Din Tai Fung i Shanghai men även i resten av världen! https://www.dintaifung.com.tw/eng/store_world.php?cid=4 Jag har inte lagt in adresserna eftersom de ibland flyttar eller stänger.

Din Tai Fung, Shanghai

En reaktion till “Restauranger i Shanghai

Hej, tack för att du läste! /Malin