Långängens Gård på Lidingö

Långängens gård ligger på vackra Lidingö inbäddat bland träd och ängar. Gården härstammar ända från 1770-talet, och platsen omnämndes redan på 1300-talet då marken ägdes av Birger Ulfsson som var son till den Heliga Birgitta. Idag drivs Långängens gård av Gabriel Ask som arbetat på 5-stjärniga hotell och restauranger i USA. Senast kommer han ifrån Grand Hotell i Stockholm där han var kökschef.

En riktig kassiker, Långängens räkmacka

Lunch, brunch och fest

Långängens Gård är mitt absoluta favoritställe på Lidingö när jag vill äta lunch eller fika. De serverar olika sorters klassiska rätter till exempel som hemma rullade köttbullar, gårdsburgare och Chevré sallad, men även nyrökt brisket och mycket annat. Portionerna är stora, men man ska alltid ha plats för något gott efteråt. För här bakas det en massa, en personlig favorit här är deras citronkaka eller chokladkaka.

Bar och grill finns också här.

Grill och rök på Långängen

Gabriel har även ett stort utekök på gården där han även har en rök. På menyn hittar man olika råvaror som Gabriel har rökt, som rökt vilt, bacon, pulled pork och mycket annat. Allt beror på vad som är i säsong just för tillfället. De serverar även egenodlade grönsaker till viss del.

Området

Långängens gård ligger i stadsdelen Långängen på Lidingö där det finns många olika stigar att promenera på. Jag brukar börja med en promenad innan maten, eller så cyklar jag dit.

Vintertid är det fint att gå hit, men se vad de har för öppettider när du ska åka hit.

Av Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

fabfoodieswede@hotmail.com

Insta fabfoodieswede

Hej, tack för att du läste! /Malin