Arc Rooftop Restaurang och Bar

Ett av mina favoritställen i Stockholm där man kan sitta både inne och ute, och det bästa när man sitter ute är att man har en fantastisk utsikt över Stockholm. Arc Rooftop och Bar ligger på Blique By Nobis i Vasastan, Stockholm. Miljön är varm och enkel, och ögona dras till det öppna köket och utsikten.

Maten på Arc Rooftop

Asiatisk mat hittar man på menyn, och det är många spännande rätter som gör sig bra att dela om man vill det. Eller så beställer man in några stycken själv. De har även en “Ssäm style sharing” meny där man får pröva på många olika rätter. Min favorit är Arc’s Omakase där kocken väljer ut fem olika rätter, den rekommenderar jag verkligen! Jag föredrar när jag inte väljer maten själv, då blir det alltid samma saker jag beställer. Och det finns en vegetarisk variant på den också. En del av vad man hittar på menyn är General Tso style deep fried tofu, Sichuan peppar ribeye, Ceviche, Korean popcorn chicken och mycket annat gott. Jag gillar faktiskt allt jag ätit här.

Menyn kostar 595 kronor, Aerc’s Omakase 725 kronor och en Ceviche 175 kronor.

Vad kan man dricka här…

De har ett bra utbud av viner och goda cocktails på Arc. Och personligen gillar jag ett glas champagne eller en god cocktail till asiatisk mat, men de har ett bra utbud av viner som jag fått rekommenderat av personalen på plats. Deras cocktails är försvinnande goda, både som mocktail eller cocktail.

Bakad gädda och abborre med miso glaze, torkad soja och friterade alger på Arc Rooftop i Stockholm.

Arc Rooftop och bar adress

Gävlegatan 18, Stockholm

info@bliquebynobis.se

Telefon 08 557 666 00

Hej, tack för att du läste! /Malin