Blanda egen snaps med vodka

Jag är ju från Lund, så jag är uppvuxen med snapsvisor och snaps. Varje midsommar sjunger jag som in i på det årliga firandet i Lund. Och snapsarna jag dricker är ibland färdigköpta, och ibland blandar jag ihop en egen snaps med vodka eller akvavit. Snaps passar ju alldeles ypperligt vid kräftskivor, midsommar och andra högtider. Jag smuttar alltid på snapsen eftersom jag vill känna smaken av spritblandningen.

Nu fick jag chansen att blanda ihop en egen snaps med hjälp av Lantmännens ekologiska vetevodka, och personligen tyckte jag att det blev väldigt gott! Jag blandade även Filip Fastens Granskotts och Kumminsnaps i en annan flaska, och det receptet hittar du här med! (Tack för receptet!)

Malins citrussnaps

Till den här snapsen använde jag mig av endast tre ingredienser:

 • 50 cl vetevodka
 • 3 rostade Långpeppar
 • Zest från en skrubbad lime

Gör så här

 1. Krossa Långpepparn och rosta den i en torr stekpanna på hög värme utan olja.
 2. Lägg ner i flaskan när de svalnat.
 3. Tvätta och riv sedan en hel lime, stoppa ner det i flaskan. Skaka!
 4. Låt stå i 5-7 dagar.
 5. Sila av och häll tillbaka på flaskan.

Granskotts och kumminsnaps

 • 50 cl Lantmännens vetevodka
 • 1 dl färska granskott (eller frysta)
 • 3 stk gräslöksblommor
 • 1 msk kummin
 • 1/2 msk anis
 • 1/2 msk Långpeppar
 • 1/2 msk dillfrö
 • 3 stk omogna talkottar

Så här gör du

 1. Rosta de torra kryddorna i en stekpanna på hög värme utan olja!
 2. Lägg alla ingredienserna i en rengjord flaska och slå över vodkan.
 3. Låt stå i minst 7 dagar, sila och häll upp på flaskan igen.

©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin