Cup, DL och lite andra måttangivelser

Visst är det jobbigt när man läser utländska recept och inte vet hur mycket en cup är? Och sen är det olika måttangivelser i England och USA, för amerikanska och engelska cups är inte desamma. Och vad blir dom i dl..ibland blir man helt snurrig och då är det bra med lite hjälp med de olika måttangivelserna! Dessa måttangivelser är både som hjälp till alla er som läser på bloggen, men även för mig själv! För jag blandar ofta ihop cup, dl och de andra måttangivelserna.

DL TILL USA CUP

  • 0,5 dl – 0,2 cups
  • 1 dl – 0,4 cups
  • 1,5 dl – 0,6 cups
  • 2 dl – 0,8 cups
  • 2,4 dl – 1 cups
  • 3,6 dl – 1,5 cups

OMVANDLA BRITTISKA MÅTT TILL SVENSKA

1 pint – 5,7 dl (1 pint= 2 cups)

1 British Fluid Ounce – 28,4 ml

  • 1 cup (UK) – 2,84 dl
  • 2 cup(UK)- 5,68 dl
  • 3 cup(UK) – 8,53 dl
  • 5 cup(UK) – 14,2 dl

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: