Ellery Beach House på Lidingö

Längst ute på Elfvik, Lidingö har nu Ellery Beach House öppnat. Jag var inbjuden på öppningen och fick en härlig kväll med god mat, dryck och roligt sällskap.

Regn ute, sol inne!

Jag hoppade av bilen i regnet, men möttes av musik och en fantastisk utsikt ut mot vattnet. Om jag inte visste var jag var så skulle jag lätt kunna ha tippat på Florida. Det är roligt när folk tänker lite utanför boxen när de skapar ett ställe. Här är det lyx, flärd och härligt häng som gäller. Och hänga var precis vad jag gjorde med Anna Broms och hennes gäng denna kvällen. Vi åt en massa gott, och drack goda drinkar och vin.

Först fick vi en massa små goda förrätter. Just det som jag är så väldigt svag för!

Maten på Ellery Beach House är inspirerad från Marocko, Grekland och andra härligt varma länder. Menyn är framtagen av ingen mindre än Frida Nilsson från MJ’S i Malmö. Det som genomsyrade maten jag testade var att den var härligt osvensk. Det passade precis in här eftersom detta är tänkt som ett ställe man drömmer sig bort på. Jag gillar all mat, så även svensk mat. Men om stället är byggt med SPA, tennisbanor, solstolar och annat som passar in på en mini semester så vill jag även ha mat som passar in med det konceptet. Dock känner jag att jag vill komma hit och äta och bo för att riktigt känna och se hur det är när det inte är ett stort party. Så jag uppdaterar senare! Nedan har du bilder från restaurangen.

Jag, Frida och min kollega från Gourmet Tove.

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin