La Girafe by Pontus Frithiof

Nu har Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts kvarterskrog La Girafe by Pontus Frithiof äntligen öppnat upp på Kungsholmen efter en omfattande renovering. Restaurangen har både en bistro, café och bar. Oskar Lundberg är restaurangchef, Mario Moronio har valt ut dryckerna och Pontus har viftat med sitt magiska spö över restaurangen!

Hemma hos mig känsla på La Girafe by Pontus Frithiof

Hemma hos känsla på Kungsholmen

La Girafe är byggt med en vardagsrums känsla, och inredningen går i en fransk asiatisk stil som för mina tankar till Singapore, eller ett härligt ställe i Frankrike. Man kommer att ha öppet från frukost tills sista kvällsdrinken, och detta är tänkt att vara som ett förlängt vardagsrum för lokalbefolkningen på Kungsholmen.

Signaturrätten Nems, denna lärde sig Pontus att göra under en resa i Vietnam med Stenbeck på 90-talet.

Mat och dryck på restaurangen

Man kan både handla med sig ett nybakat bröd, matlådor, olivoljor och mycket annat eller äta på restaurangen. Menyn erbjuder en blandad kompott, jag testade deras Nems som är en vietnamesisk vårrulle fylld med en räk och fläsk mix, myntha och till det en fisksås. Magsikt, och som tur är så har de valt ut detta som sin signaturrätt så den kommer inte att försvinna! Jag åt även en ljummen laxcarpaccio med en sallad till som hade riktigt härliga olika texturer. Såg även lite andra spännande saker på menyn som jag skulle vilja testa, bland annat La Girafe’s kalvschnitzel med parmesanostsmör lät helt magiskt. Till efterrätt hade jag Anna’s Flambée au Rhum med toffepudding och lättvispad kokosgrädde.

Baba au Rhum

Så vad kostar det att äta här

Priserna ligger runt 200 kronor för en varmrätt, ett glas champagne 165 kronor och en efterrätt från 90 kronor. Jag skulle vilja säga att det är en prisvärd restaurang som lyckats hitta ett koncept jag tror blir ett ställe folk gärna hänger på!

La Girafe address

Flemminggatan 39, Stockholm

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

En fantastisk drinkvagn på kvarterskrogen

Hej, tack för att du läste! /Malin