Canta Lola i Stockholm

Det Peruanska köket är hett i hela världen, och nu finns det äntligen en riktigt bra Peruansk restaurang i Stockholm. På Canta Lola lagas det mat med Peruanska och Latinamerikanska influenser.

Starka namn bakom Canta Lola

Per Nordlind som är ett känt namn från bland annat Bistro Jarl i Stockholm som han drev i 17 år och Bocuse d’Or och hans fru Erika Goytizolo som arbetat på bland annat La Bocca drömde om en restaurang med samma känsla och värme som det fanns på Bistro Jarl. Här ska man komma och fira, umgås och njuta av livet i en mysig miljö med god mat och dryck precis så som Erika har saknat från sitt hemland Peru.

-Jag blev kär i Bistro Jarl när den skulle säljas och jag träffade Per och vill ha samma känsla på Canta Lola, säger Erika.

Maten på Canta Lola

Maten är Peruansk inspirerad och köksmästaren Manuela Carbone kommer från Argentina så en touch av det finns också här. Maten är smakrik, och man kan välja på olika sorters Ceviche, Tamales, Empanadas, goda snacks och mycket mer. Jag rekommenderar att ta in en Ceviche minst, de är fantastiskt goda! Min personliga favorit var deras tonfisk ceviche med passionsfrukt. Maten delas gärna vid bordet, och då får man ju också smaka på flera olika rätter. Empanadas kostar 125 kronor, Ceviche från 155 kr och Tacos 165 kr.

La Chicha Morada

Bartendern har tagit fram den klassiska La Chicha Morada som är gjord på torkad lila majs och olika sorters kryddor. I Peru dricker de flesta La Chicha Morada och man har ofta ett eget familjerecept. Drycken går att få med eller utan alkohol. Barmenyn är verkligen inbjudande, och man hittar bland annet en cocktail vid namn Taxi Dancer som är en Pisco mix.

Restaurangen

Härliga varma färger, guld, växter och varmt trä gör restaurangen riktigt inbjudande. Jag tror att Erika och Per får som de ville, detta är ett ställe man vill hänga på.

Se fler bilder längre ner.

Address

Canta Lola, Grev Turegatan 6, Stockholm

Telefon 08-511 044 60

Text och bild © Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede – Följ mig gärna!

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Tamale
Tonfisk Ceviche med passionsfrukt, alger och Rocoto.
Ostron med gurka, chili och rödlök.
Pisco
La Chica Morada och Tapas.

Hej, tack för att du läste! /Malin