Surfers i Stockholm

Surfers i Stockholm har äntligen flyttat till större och mysigare lokaler på Norrlandsgatan i Stockholm. Känslan av att träda in på en restaurang i Hong Kong eller Shanghai är slående, och jag kände mig hemma direkt. Här hittar man välkända maträtter och dofter från Sichuan provinsen i Kina, och helst ska man fylla bordet med olika rätter att dela på.

Beställ 2-3 rätter per person och dela runt bordet.

Sichuan

Mycket av maten på menyn har smak av Sichuan, men det köket är stort och rikt och har ofta samma smaker som i andra provinser. Tänk på att vissa rätter är starka, så om du inte tycker om det så berätta det för personalen.

Surfers inredning varierar i de olika rummen, men gemensamt har det att all inredning är klassiskt kinesisk.

Mysigt

Precis som i Kina så är det mycket rött och trä i lokalen som är uppdelad i olika rum. Vill man vara mer privat så finns det ett separat rum där man kan hålla middagar för vänner eller kollegor.

I rummet längst in ser man även in i köket.

Kinamat…

Här hittar du inga fyra små rätter, utan rätter som Skjuten fisk vilket är en helt utsökt ångad hel fisk med ingefära, vårlök och chili, olika lammrätter, handdragna nudlar, rätter med Tofu, kanin, olika sorters grönsaksrätter och mycket mer. Mitt tips är att våga beställa något som du inte känner igen, du blir antagligen förvånad.

Ofta börjar man med lite smårätter innan middagen.

Mr Baijiu

Man har även en bar där man både kommer att ha äkta tecermonier och kan prova på äkta kinesisk alkohol som Baijiu, Moutai, Shaoxing risvin och mycket annat. I baren hittar man ingen mindre än Mr Baijiu, Ludvig Sääf. Det han inte vet om dessa ädla drycker, det vet inte många. Rekommederas! För han må vara lång och blond, men han behärskar kinesisk dryck bättre än mina kinesiska vänner i Kina. Och jag har lärt mig mer av honom om dryck än under mina 7 år i Kina.

Kinesiskt te och Baijiu.

En restaurang för alla

Barn som tycker om kinesisk mat gillar garanterat Surfers eftersom det finns så mycket att titta på. Och restaurangen har många olika ställen att sitta på både lite mer avskilt eller om man är ett stort sällskap.

Öppet kök, precis som i Kina så att man ser vad de gör.

Surfers address

Surfers i Stockholm
Norrlandsgatan 24
111 43 Stockholm
öppna i Google Maps

Tel: 08 – 21 10 03
E-post: kontakt@surfersstockholm.se

Text och bild © Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede – Följ mig gärna!

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

En reaktion till “Surfers i Stockholm

Hej, tack för att du läste! /Malin