Jimmy & Joans New York

Bagels som i New York, fast i Göteborg. Jag har aldrig varit i New York men jag har ätit många olika sorters bagels i mitt liv. Och ingen av dessa var som de jag ätit på Jimmy & Joans, för här är de enligt amerikanare som en riktigt god bagel i New York. Bagels (Beigels) har sitt ursprung hos den judiska befolkningen i Polen, och är en bulle formad som en ring. Den är ganska omständig att göra, så enklast är det att köpa den ute på restaurang!

I Göteborg

Elizabeth Rubin flyttade till Sverige med familjen och blev kvar här. Suget efter goda bagels var stort, så sagt och gjort så startade hon Jimmy & Joans. Här kan man välja en Classic med vallmofrö, rökt lax, cream cheese, röd lök, kapris och tomater. Eller varför inte en City Girl med tonfisk, det finns många att välja på och de är alla otroligt goda! Faktum är att när jag var i Fiskebäckskil sist så åkte vi en omväg till Göteborg för att köpa bagels på vägen hem.

Inte bara bagels…

En klassiker här är deras New York Cheese cake med blåbärssylt som är gjord enligt Elizabeths mammas recept. Men du hittar även Coconut and Lemon layer cake, cookies, sallader och mycket annat. För de som bor i Göteborg finns det även catering och take away.

The Classic

Jimmy & Joan??

Elizabeth äger Jimmy & Joan’s, men vem är dom då? Jimmy är Elizabeths pappa, och Joan var hans tvillingsyster. Allt på Jimmy & Joan’s är en hyllning till Elizabeth’s familj och hennes älskade New York. Signaturfärgen är blått, och det är färgen på vardagsrummet i hennes barndomshem.

Elizabeth Rubin

Lokalen andas glamour, precis som Elizabeth. Hon ser verkligen ut som en million dollar, och det är hon med ett hjärta av guld. Jag är hemskt glad över att vi lärde känna varandra när hon öppnade Jimmy & Joan’s för några år sedan.

Adress

Jimmy & Joans, Teatergatan 22 – 24, Göteborg

Mer info.

© Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede – Följ mig gärna!

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

American Cheese Cake

Hej, tack för att du läste! /Malin