Corona och restaurangvärlden

Jag kan inte säga att jag är förvånad över de nya restriktionerna.. Dock tycker jag det är konstigt att stora köpcentrum får vara öppna och ha massor av människor som går och trängs, att det inte är någon kontroll på bussar och tunnelbanor. Jag åkte både buss och tunnelbana förra veckan, och där kan folk sitta och nudda vid varandra. Det tycker jag är helt galet!

En extra middagssittning..

Jag tycker att det är galet att restauranger som sköter sig efter konstens alla regler inte ska få servera alkohol efter 22 om de nya reglerna går igenom. (Och stänga 22.30) Många går faktiskt runt på att ha en extra sista sittning, och då vill man oftast dricka något gott till. Men visst finns det ställen som inte har gjort vad de ska, men de flesta har kämpat så det står härliga till! Stäng ner de som inte sköter sig så är det problemet löst. Varför ska de andra behöva gå i konkurs, när vi ser bilder från köpcentrum och bussar där folk står tätt ihop och köar.. På mitt lokala Willys är det mer trängsel än på restaurangerna, vad gör man åt det?

Stötta alla restauranger, fik och alla andra ställen som behöver det!

Ät lunch ute, fika, ät middag, ta en kaffe, ett glas vin, drick en alkoholfri drink! Du kan ju faktiskt göra det på dagen också, låt restaurangbranschen leva alla timmar de har öppet! Vill du inte gå ut men har möjlighet att beställa hem mat eller Take Away. Gör det! För visst vill du, precis som jag ha ett levande samhälle efter den här mardrömmen!

Stanna hemma!

Men om du är sjuk, eller har umgåtts med någon som är det. Stanna hemma! (Och beställ hem maten)

Ta hand om dig, och alla andra

Tvätta händerna, sprita händerna, sprita mobilen.. Och känner du någon som är sjuk, beställ hem Take Away till dom från en lokal restaurang!

Jul och nyår 2020

Laga inte mat, har du möjlighet köp hem färdiga menyer från någon restaurang du gillar. Eller varva med det du lagar själv så blir det både enklare och lite mer spännande!

Stötta restaurangbranschen!!

För tänk på hur många som är beroende av sina jobb.

Och tänk på att hela tiden hålla avstånd och att tvätta händerna!!

Av Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna!

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Gå gärna in och läs vad Thomas Sjögren skrev idag, du kan gå in på hans Facebook och dela inlägget!

Hej Stefan!

Jag har full förståelse för att ni behöver sätta ner foten för att nu ”platta ut kurvan”.
Jag som jobbar inom restaurangbranschen och driver egna krogar har under pandemin, enligt era restriktioner, begränsat antalet gäster samt jobbat för att gästerna ska sköta sig under sin vistelse hos oss. Detta har fått ekonomiska konsekvenser såklart, vilket vi till viss del har kunnat hjälpas med korttidspermitteringar, sänkta arbetsgivaravgifter och omsättningsstöd.

Dessa stöd har gjort att många i vår bransch har överlevt än sålänge, de har även hjälpt många företag inom andra branscher att kunna öka deras vinster markant då de även gäller ICA, Bauhaus och IKEA. Grattis till er!

Nu är det tydligt att det är ”färdigfestat” och att vi måste reglera mängden människor som rör sig på restaurangerna under kvällstid. Jättebra att ni agerar! Men borde vi då inte även reglera mängden samt avståndet mellan människor som rör sig även dagtid?

Jag och många andra har under hösten behövt resa i jobbet och jag har ställt mig frågan,
Hur kan staten bestämma att gästerna på restauranger måste hålla 1 meters avstånd medans de trycker in folk bredvid varandra på era egna tåg? Även SAS där staten är majoritetsägare ser inga problem i att fylla varenda säte?

Jag har själv klarat mig från smittan och rört mig bland folk under pandemin, men när man besöker IKEA eller liknande företag inom handeln så undrar jag om ni ens vet att de existerar? Om vi nu har IKEA som ett exempel så sköter de sin restaurang bra med färgade tallrikar där de desinfekterar borden och ser till att folk inte sitter för nära. Men när de sedan ska fylla på med en ny bokhylla eller planera ett nytt kök så är det fritt fram att trycka ihop sig bland andra personer helt utan avståndsbedömning.

Om ni nu ska sätta ner foten, gör det då istället för att trampa med stortån på de som drabbats hårdast.

Kom ihåg att sprita händerna!

Hej, tack för att du läste! /Malin