Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Den här flaskan hade jag egentligen tänkt spara till tulpanens dag den 15 januari, men nu drack jag upp det mousserande vinet innan. Jag får väl beställa några nya flaskor Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé från det stora monopolet så att jag har dem till den 15e. Och just Rosé är jag löjligt förtjust i, känns det inte lite extra glatt och härligt? Speciellt nu när vi faktiskt går mot vår!!

En somrig Cava som passar perfekt i mörkret

Jag tycker verkligen om att dricka just Cava, och en rosa vacker flaska med tulpaner på gör ju inte saken sämre även om det inte har något med smaken att göra. Till på köpet så kostar Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé bara 89 kronor på det stora stället vi köper drycker på. Jag är ju inte någon utbildad sommelier men den här smakade somrigt, och med lite smak av jordgubbe och hallon bland annat. Jag drack den till några laxsnittar och det passade utmärkt. Kan tänka mig att den passar bra som fördrink, till en god fisk eller mango mousse.

Cava..

Cava kommer ju från Spanien och varje gång jag dricker just Cava så tar det mig tillbaks i tankarna till Spanien. Det hade varit roligt att besöka Bodegas Jaume Serra utanför Barcelona som faktiskt är en av Spaniens största cavaproducenter. Men just nu får jag bara drömma om Spanien genom mat och dryck…

Av Malin Nordblom,Fab Foodie Swede, Instagram fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin