Promenader, bak, matlagning och lite annat..

Vinter och vår inom loppet av tjugofyra timmar. Söndagen tillbringade jag med att ta en riktig härlig långpromenad på Djurgården, jag åt lunch på Rosendals trädgårds café och som avslutning storhandlade jag. Jag älskar att handla mat och tänka ut vad jag ska laga eller baka för något. Jag är en sån som går till affären med tio saker uppskrivna på en lapp och kommer hem med hundra. Jag är inte så bra på att planera mina inköp, jag handlar vad jag tycker ser intressant ut i butiken. Det kan ha att göra med mina sju år i kina, där gick det inte att planera, och jag gillar att vara spontan.

Blå himmel, grönt gräs, kvittrande fåglar och en känsla av vår. Idag är det vackert vitt överallt.
Lamm och rödbetskorv i solskenet på Rosendals Trädgård.

En källa till ilska är vår kyl och frys som är mindre än tre år gamla. Runt jul slutade först frysen att fungera, fick slänga en del men det gick att starta om den. Sen slutade kylen att fungera.. En reparatör kom efter tre veckors väntan, uppdaterade systemen och efter det fungerade inte frysen alls! Fick slänga nästan all mat vi hade i frysen och den var full. Tyvärr la den av i samma veva som det blev varmare ute. Jag hann använda lite hjortfilé och blåbär.. Men flera kilo blåbär, ramlslök, hjortfärs och en massa annat fick bara slängas! Nu ska de komma i veckan, igen och fixa.. Måste säga att det känns konstigt att båda la av samtidigt, nästan som att de var programmerade att göra det.. Har någon annan varit med om att båda lägger av samtidigt?

Bosch ni imponerar inte jättemycket på mig med era kyl och frysar..
Jag åt på Aira.

Något av det bästa jag varit med om på länge, en väldigt lång lunch på restaurang Aira. Här talar vi om att alla sinnen fick sitt. Ska skriva ett inlägg om det! Boka bord!!

Mitt skrivbord, Mao kommer alltid och lägger sig på bordet när jag ska skriva. Och Loelles oljor har jag utspridda överallt i huset. Funkar lika bra på händer, kropp som sminkborttagning. Och för mig som är så torr i huden på vintern är det viktigt. Vad har du för tricks för att hålla din hy i bra skick på vintern?

Detta var ett litet blogginlägg om lite av varje, nu är det dags att skrida till verket i köket och hitta på något nytt!

Text och bild Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin