Ramslökssalt

Lätt som en plätt om du har hittat ramslök! Du behöver två saker, ramslök och salt. Ramslöken ska du då torka först. Jag föredrar att använda mig av flingsalt, och mal då hälften av saltet. Jag tycker att det är vackert när det är lite olika storlekar på saltet. Ramslökssalt är gott på en sallad, kött, fisk… Ramslökssalt funkar på allt som du kan ha vitlök på! Ramslöken smakar inte lika mycket när den är torkad som när den är färsk, men ha en tätslutande lock på burken!

Torka ramslök

 • Skölj ramslöken och låt den torka. Eller så torkar du av bladen med en ren handduk.
 • Sätt på ugnen på 100 grader och lägg ett bakplåtspapper på bakplåten.
 • Lägg ramslöksbladen på bakplåten. Tänk på att de inte ska ligga ovanpå varandra.
 • Sätt in plåten i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Se till att stjälken också är helt torr innan du tar ut dem ur ugnen!
 • Blanda med valfri mängd salt och förvara i en burk med lock.

Av Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

 • Ramslök - 6 april, 2021 at 21:30 Reply

  […] Ramslökssalt Deviled egg recept Enklaste vårpajen! VILD SALLAD MED HASSELNÖTTER Swedish bowl med kyckling och rostade grönsaker […]

 • Ost och Ramslökspaj - 9 april, 2021 at 11:55 Reply

  […] Ramslökssalt […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: