Ten Hotel

Jag checkade in på Ten Hotel som ligger mellan Arlanda och Stockholm. Här hann jag med både arbete, sitta och prata med en god vän och äta en massa god mat. Ten Hotel är ett enkelt, snyggt hotell som passar både om du vill bo med vänner, familj eller för arbetsresor. Fördelen på Ten Hotel är att man får mycket för pengarna eftersom det inte ligger i stan.

Sköna sängar, och det är riktigt tyst på rummen.

Rummen

De tvåhundra rummen är alla på minst 20 kvm, det finns även några lite större rum med ett litet kök om man ska stanna lite längre. Ett antal av rummen är även handikappanpassade. På Ten har man arbetat med inredningen på ett intressant och vackert vis med ekväggar och stolar, bord, bänkar som är designade av elever på Beckman’s, filtar i vackra varma färger, liten balkong till varje rum, och ett ordentligt badrum. Man har kombinerat enkelt med lyx, och rummen är tillverkade modulärt i Kungsör. Jocke Gip och Stefan Wahlén har tagit till vara på allt det lärt sig under alla sina resor och när de varit verksamma inom detaljhandeln, på så vis har de kommit på egna briljanta lösningar till en stor del av hotellets inredning! Jag gissar på att deras koncept Ten Hotel kommer att sprida sig till andra länder, folk vill bo bra och ofta spelar priset stor roll när man väljer hotell även om man vill ha det lite lyxigt.

Vit sparris med pilgrimsmusslor och en citron vinaigrette och örter.

Maten…

Förvänta dig inte en jätte frukostbuffét, men här finns allt du behöver. Äggen kokas efter hur man vill ha dem, bröd och olika pålägg, juice och flingor. Det som jag inte förväntade mig på Ten Hotel är den fantastiska maten. Man har lyckats locka till sig Håkan Eklund till köket, och maten är riktigt bra!! Om man är många så kan man sätta menyn i samarbete med Håkan som är van vid att sätta menyer efter att arbetat på många olika ställen i Stockholm.

En hemtrevlig stämning på hotellet.

Gym

För de som vill träna så finns det ett stort fräscht gym, och ibland har man även yoga och olika yoga event på plats. Precis utanför hotellet finns det paddel hos Ultmate Padel, det har jag dock inte testat.

https://www.ten-hotel.com/

Av Malin Nordblom, som checkade in en natt på Ten Hotel

Text och bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin