Modena i Italien

Igår landade jag i Italien där jag är på en pressresa under några dagar. Jag ska utforska mat, restauranger och lite annat spännande som finns i Modena och området runt omkring. Den här gången gick resan till Modena, och det ska bli så spännande eftersom jag aldrig varit där. Ett av ställena jag ska besöka är Enzo Ferrari Museet, det är ju ett måste om man är här nästan..

Modena

Modena ligger i Emilia-Romagna regionen i norra Italien. Här bor ungefär 187.000 personer i kommunen. Mest känt är Modena för sin motorindustri, balsamvinäger, Parmigiano-Reggiano, Prosciutto och vin. Pavarotti kom även från Modena och är fortfarande stadens stolthet. Hans hus är numera ett museum som man kan besöka. Staden är full av vackra gamla byggnader som Duomo di Modena kyrkan från 1100-talet, den gamla militärakademin (Accademia militare di Modena) som grundades på 1600-talet i Turin. Torget där militärakademin ligger, Piazza Roma har flera barer och restauranger.

Best Western Milano

Jag bor på Best Western Milano som ligger mitt i Modena och har gångavstånd till många restauranger och aktiviteter. Hotellet har ett spa, en riktigt trevlig bar och restaurang. Rummen har bra standard och är rena och fina. Rummen störs inte av oljud från gatan, det är väldigt lite trafik här fast det ligger i stan.

Jag har rum mot gatan, och ändå är det tyst.

Jag kommer att uppdatera med mer info under resans gång.

/Malin

https://fabfoodieswede.com/2020/03/02/parmigiano-reggiano/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

3 Comments

 • minkreativitetsblog 8 oktober, 2021 at 19:33 Reply

  Låter spännande, ser fram emot följande inlägg.

  • Fab Foodie Swede 11 oktober, 2021 at 09:13 Reply

   Det kommer en massa under veckan!!! Ha en fin dag! /Malin

 • Cleto Chiarli - 18 oktober, 2021 at 17:00 Reply

  […] Karoline och jag med Tommaso. Förtrollande miljö! Cleto Chiarli Lambrusco Vecchia Modena Premium Av Malin Nordblom Modena i Italien […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: