Whiskyprovning med Tamnavulin

Tamnavulin lanserar en riktigt spännande whisky som är lagrad på ekfat och jag var med på en digital whiskyprovning med Sam Douglas och Andrew Lennie på Tamnavulin från vackra Speyside i Skottland. Bakom det boutique destilleriet Tamnavulin hittar man Joanne Reavley, som såg storheten i att brygga whisky från floden Livets vatten. Whiskyn har ingen rökighet, men mycket smak och det måste vara det som är deras nyckel till framgång eftersom det är en mer lättdrucken whisky de erbjuder. Själva namnet Tamnavulin betyder kvarnen på kullen, och betyder just det på Gaeliska.

Jag fick prova på följande drycker:

Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt

Doftar av smörkola och nyplockade äpplen och smakar av smörkola, pumpa och råsocker. En perfekt avslutning efter en middag eller om du är sugen på något gott framför en varm brasa. Detta är en Signatur Speyside Single Malt. Drickes med eller utan is, utan om du frågar mig. Riktigt god!

SB 8190001 Pris 339 kronor / 70 cl

Red Wine Cask Edition Grenache

Red Wine Cask Edition, Grenache är en whisky lagrad på rödvinsfat. En riktigt sammetslen whisky, de som inte är whisky älskare uppskattar säkert denna eftersom den är ganska lättdrucken och utan rökighet. Smakar verkligen av vit choklad och även svamp. Passar perfekt som avec eller att sitta och smutta på goda vänners lag.

SB 58101 Pris 299 kronor / 70 cl

Red Wine Cask Edition German Pinot Noir

Härlig färg på Red Wine Cask German Pinot Noir, och en lite mer fruktig smak och doft på denna. Doft av apelsin, tropisk frukt och körsbär. Smak av körsbär, fikon och lakrits som stannar kvar länge!

SB 34301 299 kronor

Online från Speyside, Skottland:

Andrew Lennie, whiskyspecialist som förklarar allt på ett enkelt sätt och ledde frågorna till Sam.

Sam Douglas som älskar en Highball när hon är ute. Hon är bryggare och allt i allo på Tamnavulin, och kan och vet det mesta. Sam berättade om att hur många reagerar på att hon är kvinna och bryggare. Men tror att det är enklare för henne eftersom hennes namn är Sam och många först tror att hon är en man. Men efter att ha varit bryggare i 23 år så känner hon att det är enklare eftersom hon numera får respekt.

Hej, tack för att du läste! /Malin