Ginens historia

Igår var jag på Spritmuseums nya utställning GIN där man får lära sig mer om ginens svenska historia. Det var en riktigt spännande utställning om hur inställningen till gin har förändrats med tiden, fylld av flaskor, glas och annat som hör gin till. Det finns även korta filmer om gin, ett bord där man kan lukta på utvalda kryddor bland annat enbär, kanel, korianderfrön, viol och angelikarot.

Spritmuseums utställning om Gin.

Svensk Gin

Idag finns det ungefär 60 svenska ginproducenter, och 185 olika ginvarianter! Sedan har du all gin från andra länder… I baren på Spritmuseum har de 40 olika sorters gin att välja på från svenska producenter i hela Sverige. Spritmuseum erbjuder även ginprovningar ibland och i februari kommer Spritmuseum att för andra gången anordna en svensk ginmässa.

Utställningen pågår från den 19/11 till den 30/10- 22.

Hungrig

Det finns även en liten barmeny om man blir hungrig, eller så går du in och äter på Spritmuseums restaurang efteråt.

Här hittar du Spritmuseum

Djurgårdsstrand 9, Stockholm https://spritmuseum.se/

Mycket nöje!
/Malin

På Spritmuseum…

Hej, tack för att du läste! /Malin