Clarion Hotel Post

En tur till Göteborg och jag checkar in på Clarion Hotel Post som ligger på Drottningtorget endast 2 minuters gångväg från centralstationen. Till på köpet så ligger både restaurang Vrå och restaurang Norda i samma hus vilket är en stor bonus för en matälskare som mig. Man hittar Clarion Hotel Post i Göteborgs gamla posthus och den tidstypiska 1920-talsbyggnaden öppnade upp som hotell 2012. Dock märkte man ganska snabbt att man behövde bygga till Clarion Hotel Post och tillbyggnaden var klar några år senare. Idag rymmer hotellet mer än 500 rum, pool på taket och är lika mycket ett hotell som en central samlingsplats i Göteborg.

Receptionen på Hotell Post

Posthallen

Det är en imponerande lobby man stiger in i, den och loungen ligger i den gamla posthallen med en imponerande takhöjd och den långa receptionsdisken är klädd med gnistrande kristallprismor från Orrefors. Hotellet är inrett i en dov och ombonad färgskala med material som kalksten, skiffer, mässing och olika textilier som passar bra in i det vackra gamla posthuset.

Konsthall, konsertlokal och allmänt chill..

Konst

Konsten går som en röd tråd över hela hotellet och det finns mycket att titta på. Redan i lobbyn möts man av en uppseendeväckande postbil på väggen av konstnären Sverre Wyller. Och runtom hotellet finns det olika konstverk och utställningar. Man anordnar även konserter i stora posthallen som även den rymmer konstverk på både väggar och tak.

Här stannade jag under min arbetssemester i Göteborg.

Rummen på Post..

Jag hade ett rum på elfte våningen med en makalös utsikt över både stationen, Ullevi och stan. Att ligga i sängen och titta ut på alla ljus och byggnader i mörkret var riktigt fint. Rena rum, tysta och en skön säng. Stort plus för att det finns olika kuddar att välja på. Gillar att de har Rituals produkter på badrummet som är påfyllningsbara, helt rätt i tiden.

Frukost…

Här serveras en frukostbuffét med ett stort urval av bröd och bakverk, olika sorters flingor, müsli, yoghurt, kvarg, frukt, ostar, charkuterier, korvar och annat gott.

Jag älskar verkligen att äta frukost på hotell!
Pool på taket som är öppen året runt! Här finns även en bardel under de varmare månaderna.

Adress och mer information:

Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10
Telefon:+4631619000

E-postadress cl.post@choice.se

Webbsida https://www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-post/

Fler hotelltips, restauranger och en massa goda recept:

https://fabfoodieswede.com/category/restaurants/sweden-restaurants/

2 reaktioner till “Clarion Hotel Post

Hej, tack för att du läste! /Malin