Restaurang Frantzén

Restaurang Frantzén är i dagsläget Sveriges enda trestjärniga restaurang och Frantzén är rankad som den 6:e bästa restaurangen i världen enligt 50 Best Restaurants! Så när jag äntligen skulle besöka restaurang Frantzén så var förväntningen hög!

En diskret entré…
I flera år lovade jag Antti att besöka Frantzén, till slut så fick jag äntligen till det. På bilden Antti och Luki.

Den fina röda tråden…

För mig är det viktigt att miljön på restaurangen stämmer överens med maten, och fantastiskt god mat i tråkig miljö ger mig ingenting. Allt måste hänga ihop och på Frantzén har man lyckats med att bygga upp en stämningsfull restaurang med en intim och riktigt hemtrevlig men ändå exklusiv känsla. Känslan av att vara med i alla momenten är total, om man nu vill vara det. Från att du glider in i den diskreta entrén genom från stadens brus på Klara Norra kyrkogata 26 i Stockholm så är du omgärdad av ett magiskt lugn. Det är nästan som om Frantzén är en egen liten planet dit man har tillträde till under några timmar. När du hängt av dig ytterkläderna så tar man en hiss upp till baren och loungedelen av restaurangen. Öppen spis, soffor, fåtöljer och en bar där man både får maten förevisad och serveras en lång rad av underbar små delikata mästerverk.

Frantzén med alla uppseendeväckande detaljer, detta är i entrén.

Stjärnorna på Frantzén

Det är Joyn Studio som har satt ihop inredningen på Frantzén, det är 70-tal möter framtiden med olika bruna keramiska plattor, marmor, textiler och detaljer som alla ger värme och en känsla av hemma hos med en lyxig twist.  Och inredningens exklusiva men ändå neutrala charm är en perfekt bakgrund till alla stjärnorna i restaurangen, de som står bakom den fantastiska maten och servicen på Frantzén. För från första stund du kliver in här så är du uppassad av en hel arme av fantastiska människor, jag säger bara en sak till teamet på Frantzén TACK! Ni gör ett fantastiskt jobb!

Med delar av teamet på Frantzén, Antti Lukkari, Tony Allene, Felicia Siveland Horn och alla de andra. Tack jag kommer gärna igen!

Hur var då maten…

Spännande, utsökt, exklusivt men ändå jordnära… Detta är en restaurang som är väl värd sina tre Michelin stjärnor! Och de lyckliga 23 som lyckas knipa ett bord här kommer att få uppleva en spännande och smakrik helhetsupplevelse. Det är många aptitretare, huvudrätter och sötsaker som serveras och vare sig du väljer att komma på lunchen eller middagen så är det samma meny. Här nedan bjuder jag på ett urval av bilder från mitt besök på Frantzén. Skulle jag betygsätta upplevelsen så är det ett toppbetyg på allt!

Kräftkrustader och champagne…
Ätbar konst..
När man ätit alla olika aptitretare så är det dags för de olika huvudrätterna, detta är vad de bestod av. Underbar presentation av ingredienserna.
Antti Lukkari, senior sous chef på Frantzén in action.Tack för att du fick hit mig till slut!!
Ville slicka tallriken…
Rostad rismjölk, druvor, umeshu och grön Sanshopeppar.
Ett torn av sötsaker.

Här hittar du restaurang Frantzén:

Klara Norra kyrkogata 26, 111 22 Stockholm https://www.restaurantfrantzen.com/

Fler restaurangtips i Stockholm hittar du här: https://fabfoodieswede.com/category/restaurants/stockholm-sweden/

Fab Foodie Swede – Malin Nordblom

Hej, tack för att du läste! /Malin