Huskur vid förkylning och halsont

En riktig gammal huskur som funkar bra vid förkylning, halsont och om du känner dig allmänt risig. Inte vetenskapligt bevisat dock, men jag tycker att den fungerar eller jag känner mig i varje fall bättre när jag äter detta. Huskuren består av endast två ingredienser, honung och pepparrot.

Sug på det innan du sväljer.

Honung

Honung är ju känt för att vara rik på antioxidanter, den är slemlösande, hostdämpande, lindra halsont och mycket annat. Vad man ska veta är att skogshonung och färsk honung är ännu nyttigare än annan honung. Jag köper nästan alltid svensk honung eftersom den inte innehåller antibiotikarester eller är förfalskad, just förfalskad honung är vanligt i många länder!

Pepparrot

Den andra ingrediensen är färsk pepparrot som innehåller massor av C-vitamin och är känt som naturens penicillin! Till detta använder jag den rårivna roten eftersom den rå innehåller just en massa C-vitamin.

Gör så här:

Riv en bit pepparrot och blanda med honung. Jag brukar ta en matsked av varje och blanda ihop. Sen suger du på blandningen innan du sväljer den. Det är ganska starkt men det känns bra i halsen och man känner sig piggare efteråt tycker jag!

Hoppas du mår toppen snart!!
/Malin

Fler recept, resetips, restauranger och annat hittar du på bloggen https://fabfoodieswede.com/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: