Bröllop i Toscana

Jag var inbjuden på ett fantastiskt bröllop i Toscana, Italien förra veckan när Rebecca och Hatem skulle gifta sig. Det var ett helt fantastiskt vackert tre dagars bröllop på Villa Barberino på den Toscanska landsbygden. Villa Barberino ligger i Meleto som är en liten by cirka en timme från Florens. Här kan alla gäster bo på samma ställe som man har festen vilket är smidigt. Jag delade en liten lägenhet i ett av de äldre husen så vi hade både ett stor vardagsrum och ett sovrum var vilket kändes lyxigt! Efter att ha varit på bröllop i Italien så hoppas jag på att fler tar efter eftersom detta var ett helt underbart italienskt bröllop i Toscana!

Tidig morgon i Toscana.

Dag ett…

Det var vår resdag där vi skulle varit med på familjemiddagen på kvällen. Men dag ett slutade med att vi inte ens kom fram dag ett tack vare SAS..

Dag två…

Dag två startade med en helt underbar frukost på den stora innergården. Därefter gick vi en runda för att titta på odlingarna och alla husen. Sen slappade vi vid poolen tills det var dags att äta en god italiensk pasta till lunch. Klockan tre var det cocktailparty vid poolen där alla minglade och hade roligt. Kvällen startade med att en härlig italienare serverade prosecco och öl från en gammal vintage van på gården. Därefter var det pizza fest vid ett långbord, sånger, tal och för att runda av så kom Rebecca och Hatem körande i en glasstruck med hantverks gelato. Helt klart bättre än glassbilen:) Bandet spelade riktigt bra musik så alla dansade och hade galet roligt!

Dag tre…

Dag tre var den stora dagen för bröllopet på Villa Barberino. Efter frukosten promenerade jag och Camilla upp till byn för att titta vad vi kunde hitta där. Det var ju inte så mycket, en vacker gammal kyrka och två butiker varav den ena serverade mat och dryck också. Det finns även en pizzeria i byn men vi åt inte där för vi skulle alla äta lunch på Villa Barberino. Dagens lunch bestod av lite smått och gott i skuggan.

Bröllopet…

Bröllopet började med lite mingel innan alla satte sig i trädgården för bröllopet. Rebeccas pappa vigde paret och inte ett öga var torrt under ceremonin. Ett bröllop med syrsorna i bakgrunden, vacker musik och en helt fantastisk bröllopsceremoni. Sen var det dags för att äta en massa italienska delikatesser, dricka bubbel och ta bilder i massor! Tal, sång och lite överraskningar förgyllde firandet! Bröllopsmiddagen hölls på den stora innergården där alla satt vid bord med 7-8 personer. Massor av god mat, tal, mera sång, mera prosecco och vin och det var en magisk stämning. Kvällen avslutades med disco och här dansade verkligen alla!

Dag fyra..

Efter en härlig frukost i skuggan så hann vi med några timmar vid poolen och en god lunch innan avfärden till Florens. SAS hade ju dock ställt in vårt plan så det blev att checka in en extra natt på hotell i Florens…

Meleto

Meleto är byn Villa Barberino ligger i. Här bor ungefär fyrahundra personer och det finns en liten fin kyrka, två butiker varav den ena serverar lite mat, pizzeria och säkert något mer som jag missade när jag promenerade runt i Meleto.

Hej, tack för att du läste! /Malin