Till Toscana via helvetet….

Ingen har väl undgått att SAS strejkar mitt under den största och första semestersäsongen på flera år, jag hade en inbokad resa men hamnade på en resa till Toscana via helvetet. Jag skulle resa ner till Toscana för ett bröllop och det var verkligen en skräckfylld resa till Toscana via helvetet som jag var med om. Allt började med att jag satt i telefonkö i över 20 timmar för att få till resan överhuvudtaget, tre dagar med SAS fruktansvärda musik. Ena dagen så bröts samtalet efter 7 timmars köande! Jag höll på att få spel, om det inte vore så att jag skulle till en av mina bästa vänners dotters bröllop så hade jag gett upp. Men Rebecca och Hatems bröllop ville varken jag eller sonen missa eftersom de är som familj för oss! Dag 3 när flyget blev inställt så fick jag en ombokning av SAS men ej sonen, så det var att köa vidare. Till slut fick även han ett flyg, dock till Milano och därifrån fick vi fixa ett tåg till Florens. (enligt vad de lovade oss så ska de betala för det).

Air Dolomiti, inte mycket för kundservice på plats.

Skräckresa till Italien

Så i torsdags tog vi oss från Rigeleje till Lund för att där ta tåget till Kastrup. Melkers flygplan till Milano gick en timma före mitt och vi skulle sedan mötas upp i Florens för att ta en taxi ihop till Villa Barberino. Jag åkte utan missöde till Frankfurt med SAS för att där hoppa på ett flygplan till Florens med Air Dolomiti. När vi skulle landa i Florens så hamnar vi dock i två åskoväder som är det värsta jag har varit med om. Piloten försöker landa, planet svänger och studsar och folk omkring mig ber till gud och kräks i en salig röra. Jag höll i mig så hårt att jag fick flera blåmärken på både ben och armar. Under den här tiden kom ingen info alls om varför allt var som det var, alla runt mig var helt säkra på att vi skulle störta. Jag har varit med om flera obehagliga och hemska resor i mitt liv men under detta försöket till att landa så var jag helt säker på att vi inte skulle överleva. Jag spelade in ett kort meddelande på min mobiltelefon till familjen och la den i min tröja, så att om jag skulle hittas så kanske de skulle kunna höra mitt meddelande. Till slut fick vi reda på att det inte gick att landa i vare sig Florens, Verona eller Bologna och piloten flög tvärt upp i en himla fart. Det kändes fantastiskt att komma levande därifrån fast jag skakade och många grät och var rädda i planet. Efter ett tag berättade personalen att vi inte heller kunde landa i Milano eftersom det var fullt i luften där utan att vi skulle landa i Genua. Personligen struntade jag i var vi skulle landa, men tänkte på Melker som var ensam och antagligen undrade varför jag inte mötte honom på tågstationen i Florens.

Lång väntan…

Innan vi gick av planet i Genua så fick vi reda på att det skulle komma en buss och hämta oss och köra alla till Florens. Men väl ute på den tomma flygplatsen så fick vi vänta länge på vidare information om upphämtning. De två ansvariga hade ingen information om att en buss skulle komma och efter flera timmar fick vi till slut åka taxi till Florens efter att Air Dolomitis VD hade godkänt detta. Det var en trång och svettig resa och klockan 05.00 på morgonen var jag äntligen framme där jag skulle vara. Nu ska jag försöka få tillbaks mina pengar för alla taxis, tåg och även den inställda hemresan med SAS. För Melker och jag fick stanna en natt extra i Florens och ta ett flyg med Vueling till Köpenhamn en dag senare.

Ska du ut och resa…

Mitt tips till dig som ska ut och resa är att inte ta med någon resväska. Flygplatserna var överfulla av bagage som inte kommit fram i rätt tid. Vi reste enbart med handbagage eftersom vi fått reda på hur det var innan.

Följ gärna för min blogg, recept, resor och mycket annat https://fabfoodieswede.com/

Äntligen framme, Villa Barberino en väldigt tidig morgon.

Lös gärna mer på https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin