450 Gradi

I AGAs vackra gamla restaurang i Dalenum på Lidingö ligger en av Sveriges bästa pizzerior, 450 Gradi. Restaurangen drivs av ingen mindre än Jesper Blomqvist, grundaren Jannis Bonnevier och Blendi Plasa. Här tillagas pizzor i Napolitansk stil nere i den gamla nyrenoverade Sjövillan vid vattnet. Här serveras riktigt goda pizzor toppade med fina råvaror, goda charkbrickor, hantverkspasta och sist men inte minst deras Nutella pizza som nästan är ett måste att avsluta måltiden med! 450 Gradi har blivit belönade för att ha en av Sveriges bästa pizzerior av italienska Gambero Rosso flera år i rad och därmed är de med på den åtråvärda Top 50 pizza i Europa!

Hitta hit…

Du kan ta pendelbåten till Dalenum, Lidingöbanan till AGA station, buss till Larsbergskajen eller med bil, cykel eller till fots.

450 Gradi, Brostugevägen 1, Lidingö https://www.450gradi.se/boka-bord/

Här hittar du en intervju med Jesper: https://fabfoodieswede.com/2020/04/12/jesper-blomqvist/

Hej, tack för att du läste! /Malin