Jullunch och lucia i Singapore

Dagarna springer iväg lika fort som vanligt i december och helt plötsligt är det dags att fira lucia, jullunch och barnen ska snart ha skollov. Det var när jag var med några andra kvinnor från England, Kanada och Sverige på en morgonfika på Shangri-La här i Singapore som den där riktiga känslan av jul infann sig, fast jag satt och tittade på poolen när jag sippade på mitt kaffe. (Önskade att jag bodde på hotellet för det såg himla fint ut!) I lördags var jag på Emmas skola där de hade pyntat hela skolan och hade en massa gott att äta, handla och titta på. Winter Wonderland var temat och det var riktigt roligt!Jag köpte med mig några julgranskulor från Singapore och provade på olika länders julgodis. Jag gick runt med Louise och Emma var kvar med sina vänner när jag lämnade skolan. I söndags var det luciafirande och avslutning på Svenska Skolan häri Singapore och det var så roligt att se alla barnen på den stora scenen. Pirriga barn som skulle stå på skolans stora scen och sjunga, de var så duktiga!! Sen bjöd föräldrarna på lussekatter, pepparkakor, julmust och godis. Veckan började med SWEA’s jullunch hemma hos ambassadör Kent Härstedt. Alla hade med sig något de lagat eller köpt och vi hade ett riktigt gott julbord. Jag hade bakat en mjuk pepparkaka att ha på julbordet eftersom det är m min personliga favorit under julen. Idag är det den 13 december och lucia, vi ska äta lussekatter när barnen kommer hem från skolan och tända lite ljus. Och det får bli en digital lucia eftersom Svenska skolans fina luciatåg var i söndags.

Ha en fin vecka!!

/Malin

Hej, tack för att du läste! /Malin