Host Milano

Jag har besökt Host Milano i fyra dagar och ändå hann jag inte se allt, men så är det ungefär 1900 utställare här på Fiera Milano! Men jag hann med allt jag ville se på mässan inklusive en massa världsmästerskap! Host Milano är en av världens största restaurangmässor och anses vara den ledande internationella mässan för restaurang, hotell och catering. Host Milano äger rum vartannat år och årets mässa var den 43:e upplagan! Så vad hittar man på Host Milano? Det fanns fyra hallar med kaffe, kaffemaskiner och annat som har med kaffe att göra! Gelato, ja är man i Italien så finns det såklart gelato och allt som behövs för att tillverka det. Men på Host Milano hittar man även storköks diskmaskiner, förpackningar, dukar, tallrikar, pizzaugnar, kylskåp, AI avancerade maskiner och kylskåp och mycket mycket mer! Allt som kan behövas om man vill öppna en restaurang, pizzeria, hotell m.m…. Utställarna och alla deltagare kommer från hela världen, jag träffade på många från Sverige.

Festligt värre på Host Milano!!
Besökte Sirman som visade sina pastamaskiner.

Tävlingar och event’s på Host Milano

SMART Label delades ut till produkter/tjänster/projekt som sticker ut för sin funktionalitet, teknik, miljömässig hållbarhet eller etiska eller sociala konsekvenser.

FIPGC World Championship of Pastry, Gelato and Chocolate – Frankrike vann med ett lag bestående av Luc Baudin, Nabil Barina, Amaury Lafonta med Chrikioui Charaf Eddine som tränare, tvåa kom Kina (lag bestående av Liu Zhaokai, Liu Fuhuan, Liang Ling), på tredje plats Japan (lag bestående av Kawano Keiichi, Matsuda Midori, Mita Masaki). Specialpriserna delades ut enligt följande: journalistisk kritik till Ecuador, bästa pralin till Japan, bästa moderna tårta till Kina, bästa gelato-monoportion till Frankrike, bästa pastilleskulptur till Peru. Temat var: ‘The Music of Your Nation’. 12 länder tävlade, 36 tävlande bland proffs inom konditorivaror, gelato och chokladtillverkning.

Fransa vinnarlaget med Luc Baudin, Nabil Barina, Amaury Lafonta med Chrikioui Charaf Eddine som tränare

FIPGC World Championship of Cake Design

Vinnare blev Polen (lag bestående av Angelina Chwyć och Renata Martyna), tvåa blev Italien (lag bestående av Maria Concas och Giuseppe Pruiti), och tredje var Belgien (lag bestående av Antonio Sant’Angelo och Anka Moldoveanu). Särskilda priser delades ut enligt följande: journalistisk kritik till Mexiko, bästa välsmakande kaka Belgien, bästa livedekorerade tårta Peru, bästa visningstårta Italien.

Jag hann inte med att titta på fler tävlingar under mässan men det var världsmästerskap i Panettone, Café latte, espresso och mycket mer.

Polens vinnande bidrag
David Vidal -från Scandic Laholmen och jag i Carpigiani’s monter.

Mer om Italien hittar du här: https://fabfoodieswede.com/category/destinationer/italian/

Hej, tack för att du läste! /Malin