6 Hands Rainbow Menu i Singapore

I helgen var jag inbjuden på en helt underbar lunch på 2am: Dessertbar i Singapore där temat var “6 Hands Rainbow Menu“. 2am: Dessertbar drivs av Janice Wong som jag först upptäckte genom hennes fantastiskt goda chokladpraliner. Janice är både en passionerad konditor, pralinmakare, konstnär och entreprenör. Janice bjöd in till en fantastisk lunch tillsammans med min vän och konditorn Dej Kewkacha från Bangkok och LG Han som driver den prisade restaurangen Labyrinth i Singapore. Tillsammans tillagade de rätter enligt färg, var och en fick välja några olika färger. Och ser man på färger och smaker så har vi ofta förutfattade meningar när det gäller hur till exempel brunt smakar. För visst tänker du på choklad, mustiga såser och svamp när du ser något brunt? Igår var den första rätten “Brun”, och det var en cookie. Men inte en vanlig cookie utan en matigare variant, “Kinako och Fisk Mochi Cookie”. (Kinako är rostat sojaböns mjöl). Så det var en matig cookie, och en riktigt bra start på deras “6 Hands Rainbow Menu”. Det blir klart mer spännande när det är flera kockar och konditorer som går samman och lagar en meny ihop. Deras “6 Hands Rainbow Menu” var baserad på färger och alla fick tolka dem fritt.

BROWN – Kinako och Fisk Mochi Cookie av Kyo Bar, Bangkok ©Photo: Malin Nordblom
BLACK – Kaviar, kokos och Shaoxing vin KYO Bar, Bangkok Photo: ©Malin Nordblom
RAIMBOW – En variant av den klassiska Singaporeanska nyårsrätten Yusheng av Labyrinth, Singapore.
ORANGE – Frog’s leg Curry Puff, restaurang Labyrinth, Singapore.
WHITE – Vit sparris, Jasmine, krämiga äpplen. KYO Bar, Bangkok
50 SHADES OF GREY – Century Egg Congee, svart kyckling och tryffel. Restaurang Labyrinth, Singapore. Photo: ©Malin Nordblom
PINK – Rosella, tomater, vattenmelon av Kyo Bar och Labyrinth. Photo: ©Malin Nordblom
YELLOW – Yuzu, Miso, Senap 2AM:Dessertbar Photo: ©Malin Nordblom
RED – Guava, plommon, jordgubb 2AM:Dessertbar Photo: ©Malin Nordblom
GREEN – Grön curry, Seaweed, Kaffir Lime, Shiso KYO BAR, Bangkok Photo: ©Malin Nordblom
Jag, Jance Wong, LG Han, Dej Kewkacha och Tan Teck Hock från Spectra Secondary School.

Hej, tack för att du läste! /Malin