Millesgården

En annan av mina favoriter i Stockholm är Millesgården på Lidingö. Vackra Millesgården ligger med utsikt över vattnet och var en gång i tiden ett hem för skulptören Carl Milles och hans fru Olga som var målare. Konstnärshemmet ritades av Carl M. Bengtsson och byggdes 1908. 1936 skänkte Carl och Olga Millesgården till det svenska samhället! Carl Milles bror Evert var också väldigt involverad i Millesgården och dess utbyggnader. En av de första tillbyggnaderna var en friluftsatelje som byggdes åt Carl eftersom han hade fått stenlunga av allt damm han andades in under stenhuggningen.
Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och gå runt här i en vacker klänning och njuta av hur det var här i gamla dagar.
Och tack vare dem kommer jag här regelbundet för att titta på någon av deras många utställningar.
Jag var inbjuden till utställningen med Marianne Bernadottes vackra kläder. En otroligt fascinerande visning, och Marianne var i högform!
Millesgården är idag ett fantastiskt vackert museum med en stor skulpturträdgård, ett konstgalleri, olika utställningar, butik och en restaurang.
Du kan anmäla dig till en guidad tur, och jag kan verkligen rekommendera dessa eftersom guiderna verkligen ger utställningarna ett helt annat djup. Dock är jag här ofta och bara går runt och tittar och njuter av allt vackert.
Av © Malin Nordblom
Instagram @fabfoodieswede
Maila fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin