Art Bakery i Stockholm

Jag hade glädjen av att introducera den brittiska mat och resejournalistiken Yasemen Kaner-White till både Princessbakelse och Estellebakelse igår när hon hade ett kort stopp i Stockholm. Princesstårtan dök upp för första gången i ”Prinsessan kokbok” som utkom 1948, och publicerades av prinsessläraren Jenny Åkerström. Tårta kallades först För Grön tårta, men fick namnet Prinsesstårta senare eftersom alla prinsessorna tyckte så mycket om den. Prinsessorna var inga mindre än prinsessan Margaretha, prinsessan Märtha och prinsessan Astrid. Estelle-kakan skapades av Stefan Romare, Stefan Johan Petersén och Cigdem Demirkira på det gamla NK-bageriet för prinsessan Estelle när hon föddes 2012.

Estellebakelsen är är fylld med hallonyoghurtmousse, vaniljkräm, färska hallon och täckt med maräng och rosa marsipan. Otroligt god!

Du kan hitta några fantastiska konditorer på Art Bakery som Johan Sörberg som tävlat med Konditorlandslaget och mottagit Gastronomiska akademins silvermedalj. Frida Bäcke har tagit guld med Kocklandslaget.

Du hittar både sallader, goda mackor och många olika sorters bakverk här.

Art Bakery, Regeringsgatan 47, Stockholm, Sverige

Hej, tack för att du läste! /Malin