Botanical Garden of Parma

Such a dreamy and beautiful place. We just stumbled over it when we were out walking in Parma.Lucky that we are curious! The origins of the Botanical Garden dates back to the early 1600s. In 1770 the present Botanical Gardens were designed by the abbot Gianbattista Guatteri, the professor of Botany at Parma. The glasshouses completed the project of the Botanical Garden in 1793. The garden still has the same layout as it used too! It belongs to the University today, and is cared for by volonteers.

The garden is full of exciting plants, one of them is a Gingko Balboa from 1795! This place is definitely worth a visit!

Strada Farini – 90 – Parma – PR – 43121

Av Malin Nordblom

Email fabfoodieswede@gotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: