Magisk middag på Twins Garden i Moskva-Magic dinner at Twins Garden in Moscow

(english down below) Att äta på Twins Garden I Moskva handlar om så mycket mer än mat. Detta är en fantastisk upplevelse utöver det vanliga, och på en helt annan nivå än de flesta andra restaurangerna i världen!

Vem är dom?

Ivan och Sergey Berezutskiy är identiska tvillingar, och det är grymt svårt att se skillnad på dom. De är dock väldigt olika i sättet så när man pratar med dom så vet man vem man talar med som tur är.(det tog dock några dagar..) Ivan har arbetat på bland annat El Bulli och El Celler de Can Roca och Sergey på Alinea i Chicago. När Sergey ställde upp och tävlade i San Pellegrino Young Chef Competition 2013 hade han och Ivan en deal om att han vann så skulle de öppna en egen restaurang. Han vann, och det var ju tur eftersom de inte bara är fantastiska i köket de är även otroligt passionerade med allt de gör. De vill båda gärna dela med sig av sin kunskap till den yngre generationen.

TWINS GARDEN RESTAURANGEN

Jag visste inte så mycket om rysk mat innan jag kom till Moskva, Borscht såklart också tänkte jag att det är väl likt den svenska maten lite grann. Dock är inte en måltid på Twins Garden som andra måltider. Min första kväll så åt jag av deras Rediscover Russia menyn bland annat. Där får man upptäcka ryska råvaror på ett helt nytt sätt. Se bilderna nedan, det var lika fantastiskt gott som vackert. Under måltiden så berättade både Sergey, Ivan och andra ur personalen om hur de tillagat maten, var och hur den kom ifrån och varför de valt att servera den på detta viset. Menyerna kostar mellan 6500-8000 Rubel, vilket är ca 850-1000 kronor.

Utanför Moskva finns Twins Garden Farm

Ungefär två tredjedelar av vad de serverar på restaurangen kommer från deras egen stora farm. De både odlar grönsaker, bär, svamp och har även fiskar och getter. Just svamp är något de verkligen älskar att experimentera med, och deras svamprätter är helt fantastiska! En dag så berättade Ivan för mig om en återkommande gäst på restaurangen. När han varit på restaurangen ett flertal gånger ensam och ätit så frågade de honom om vad han gjorde. Då bjöd han in dom till sin gård där han födde upp grisar (har jag för mig), gården var kliniskt ren och bonden visade stolt upp allt han gjorde för att djuren skulle må bra. Där och då bestämde sig tvillingarna för att han skulle de köpa in kött av eftersom han också var så engagerad i sin gård. Det ska mycket till för att de ska köpa in varor av andra. Minsta lilla detalj har de tänkt på, jord, frö, de som arbetar för dem allt är perfekt in i minsta detalj.

Vad kan man dricka på Twins Garden

Jag var otroligt imponerad av deras chefs sommelier, han visste det mesta och är även med och tar fram olika experimentella viner. Rödbetsvin, morotsvin och paprikavin var några av vinerna jag provade. Visa var goda, visa inte lika mycket. För varje vin de lyckades ta fram, hade de misslyckats med lika många minst. Just dessa viner ingår när man beställer deras grönsaksmeny.

I labbet

Jag var inbjuden till restaurangens labb, och det är även dit man kommer om man beställer den Gastronomiska menyn på restaurangen. Där får man testa deras olika vattenrätter. Det ser ut som geleaktiga vattendroppar. Men när man smakar på dessa så smakar de av till exempel svamp, glass eller klassiska ryska örtblandningar. En väldigt konstig upplevelse att äta något som ser helt smaklöst ut och även är utan doft. Det är en häftig känsla när man sedan får en riktig smakbomb i munnen.

Glass, ryska kryddor, svamp många var smakerna. Och när du inte ser vad det är du äter så tar det en sekund extra att förstå vad de är du smakar.

Om du är i Moskva rekommenderar jag verkligen Twins Garden, min kompis som har turen att bo där har varit där ett flertal gånger. Jag längtar redan tillbaks!

/Malin

ENGLISH VERSION

A dinner at Twins Garden is nothing like what I have ever experiences before. The identical twin brothers Ivan and Sergey Berezutskiy creates food that is very Russian, and still not. Before going to Russia I was thinking about Borscht just like everyone else going to Russia, but I did know that it was not the case as they are the 19th best restaurant in the World according to this years 50 best restaurants in the world! And little did I know that the most Russian food I would eat at the restaurant would look like water but have the taste of the Russian kitchen.

They are influenced from Russia, but they have also taken influence from their previous experiences. Ivan has worked at El Bulli and at El Celler de Can Roca. Sergey has worked at Alinea in Chicago and he won the San Pellegrino Young Chef Competition in 2013. That is also the reason to that they open their first Twins restaurant as they made a deal about opening a restaurant if Sergey won the competition.The brothers have their own farm outside Moscow where they produce most of what is used at the restaurant. And their leftovers are sent back to their farm to feed the animals. At their farm they really take care of every little detail, from what water they use, the soil and what the animals eat. As passionate they are about food and wine, as passionate they are about experimenting.

They serve some amazing wines except the normal wines. They are experimenting with vegetable drinks and I tried out some Beetroot beer, Bell pepper wine, carrot wine and many more. Ivan explained for me that they have to try out a lot of different ways to create the wines before they succeed. The wines are served with their Vegetable menu. As well as an vegetable menu there is a Gastronomic Set Menue. When you go for the Gastronomic Set menu you are in for an excursion at the restaurant. And their experimental lab is really exciting. You can try out water dishes. They look like water but tastes of Russian herbs for example.

Different drinks

For being a restaurant in this class, the price is really low.(at least if you compare to Sweden) The vegetable menu is 6500 Ruble (92 Euro)  and the Gastronomic menu 8000 Ruble (112 Euro) Another possibility is to order a’la carte. But I strongly advise you to go for a menu. It is amazing!

PRICE RANGE

img_8637
Grape leaf kebab
img_8775
Fried zucchini flower infused with sea urchin, stuffed with mushrooms and the twins own honey from their farm outside Moscow
img_8782
Potato mozzarella with dandelion buds and acorn powder on top.
img_8707
Inspiration by their kitchen, it represents their farm.
img_9205
They love mushrooms, and this is just to give people about how it is at their farm.
img_9347
A vegetable sweet tree as dessert at Twins Garden, Beetroot and black currant marmalade, ginger and eggplant jam candy with chocolate, cauliflower and hazelnut, red carrot and sea buckthorn macaroon, green pea, lime and mint macaroon and a corn and passion fruit marshmallow.
img_9341
This was extra amazing: Pickled tomato, white chocolate mousse and tarragon sorbet.
img_8675
And having dinner with this gang was fun! Joris and Yacha from Restaurant Rijks in Amsterdam, Oriol from Disfrutar in Barcelona, Susana a super star in the restaurant business, Micha from Maido in Peru and Giulio from Disfrutar.

So as well as teaching Russia’s future chefs about gastronomy for free with their Twins Science, they also donate money to charity. For me they are passionate humble super heroes! And I hope to see you again!

/Malin

ADdress:

Twins Garden

Strasnoy Blvd 8a, Moscow

To reserve a table, write to theur Instagram.

@twinsgardenmoscow

Text and photo Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

If you wan’t to use the content or photos please contact:

fabfoodieswede@hotmail.com

2 reaktioner till “Magisk middag på Twins Garden i Moskva-Magic dinner at Twins Garden in Moscow

Hej, tack för att du läste! /Malin