Hummerfiske på västkusten

Jag tillbringade helgen med att fiska hummer på Västkusten. Jag checkade in på http://Slipens i Fiskebäckskil och började med att ta en långpromenad i det fina vädret. Vi åt alla måltider på Brygghuset som ligger i hamnen, och det är även de som driver Slipens hotell. I 20 år har de anordnat hummerfiske på västkusten tillsammans med den lokala fiskaren Björn Södergren. Björn är född och uppvuxen i Fiskebäckskil och har full koll på allt som har med fiske att göra. Vintrarna tillbringar Björn i Thailand där han hjälper Thailändska fiskare att få ett bättre liv helt utan att tjäna pengar själv på det.

Hummer…

Så vi la inte ut hummertinorna utan det var gjort dagen före eftersom de måste ligga i ett tag. Vi åkte ut på morgonen efter frukost och det var härligt friskt i luften, som tur var så slapp vi de väldigt höga vågorna som det var dagen innan. Att åka ut på havet från Fiskebäckskil är lite som att se en reklamfilm för Sverige, alla dessa fina små hus och alla kobbar och skär är så vackra.

I ena hummertinan fanns det två hummrar, den ena var död eftersom de hade bråkat. Och den överlevande hade bara en klo.

Så vi fick totalt tre hummrar, och en väldans massa krabbor som inte var redo. Det som är bra med en sådan här tur är att fast vi inte fick så många så hade vi en middag med en halv hummer var på Brygghuset på kvällen. Det är så tungt att dra upp tinorna, och vi turades om. Det var ganska bra att vara två om det varje gång.

Pittorska Fiskebäckskil

Text och bild © Malin Nordblom

Instagram fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin