Svenska skolan i Singapore

I många städer runtom i världen så finns Svenska skolan. I Singapore har Svenska skolan funnits sedan 1974 och är en fin svensk grund för barn med svensk anknytning. Själv har jag haft en son i Svenska skolan i Shanghai och nu har jag en dotter som går i skolan i Singapore.

En dag i veckan..

Det är inte en helt svensk skola utan det är en skola en dag i veckan efter den ordinarie skolan mellan klockan 16.15 – 18.00. All undervisning sker på Stamford American International School och barn som går på olika skolor i Singapore samlas på Stamford för undervisning i svenska. Här undervisas det i svenska med inslag av både historia och geografi. Det ger barnen en fin grund samtidigt som man får vara med i luciatåget, sjunga svenska visor och en massa annat. Svenska Skolan i Singapore drivs av Svenska Skolföreningen i Singapore (SSfS).

Åk 4…

Jag undervisar i årskurs 4 och har en fin liten grupp med elever. Jag försöker göra lektionerna både roliga, samtidigt som de lär sig svenska precis som i skolan hemma i Sverige. Till inspiration har jag både de andra lärarna här i Svenska skolan i Singapore, och min fina vän Tina som är lärare på Klockaregården hemma på Lidingö.

Vill ditt barn gå i Svenska skolan: https://svenskaskolansingapore.se/hem/anmalan.html

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: