Grillad frukt

Både aubergine och zucchini är faktiskt båda en frukt även om man oftast kallar den här frukten för en grönsak. Jag älskar när både aubergine och zucchini är i säsong och grillar dom oftast. Och det behöver inte vara komplicerat alls, släng dom gärna ovanpå en sallad för det är riktigt gott!! Här nedan ser du hur jag brukar göra. Jag har det ofta som en av rätterna när vi grillar, men man kan ju äta endast grillade aubergine och zucchini också.

Du behöver..

Räcker till ca 4-6 personer om du har det som en sidorätt. Hur många det räcker till beror ju på hur stora frukterna är.

 • 4 Aubergine och zucchini (2 av varje)
 • 2-3 msk olivolja
 • 1 skvätt (ca 1-2 tsk) Balsamico vinäger eller ännu hellre Aceto Balsamico di Modena I.G.P som är den riktigt goda och lyxiga varianten från Modena.
 • Flingsalt
 1. Lägg de uppskurna och bitarna på grillen, eller ett stekjärn och pensla båda sidorna med olivolja. Grilla på båda sidorna tills de är lite bruna då du lägger dem på en sallad eller i ett fat.
 2. Ringla över Balsamico vinäger och strössla lite flingsalt över. Servera direkt!

Titta in på bloggen för mer inspo: https://fabfoodieswede.com/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

 • CARAMEL 27 augusti, 2022 at 12:15 Reply

  I had no idea they were fruit. But I love both aubergines and courgettes.

  • Fab Foodie Swede 29 augusti, 2022 at 05:21 Reply

   It is a bit fun that they are:) But I cal it a veggie…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: