Stockholms bästa hotell

De finns massor av hotell att välja på i Stockholm och här listar jag några av mina favoriter som enligt mig är Stockholms bästa hotell. Jag har ju dock inte testat alla hotell i Stockholm, men detta är en liten hotellguide om du behöver hotellrum och undrar vilket som är det bästa hotellet i Stockholm. Listan uppdateras när jag tycker att jag har hittat något trevligt nytt hotell med bra hotellrum.

Berns Hotel

Berns är ett av mina favorithotell i Stockholm. Berns ligger centralt vid Berzelii Park i närheten av Nybrokajen, Östermalm och T-centralen. Rummen är ofta ganska stora med sköna sängar. Hotellet har även en av Stockholms bästa hotellfrukostar i klart vackraste miljön i Berns salonger. Hotellfrukost kan man ju välja bort såklart om man hellre vill äta på något av alla de mysiga caféerna i närheten. Prismässigt ligger Berns på den lite högre skalan.

Näckströmsgatan 8, 111 47 Stockholm, Sweden

Phone+46 8 566 320 00 https://berns.se/berns-hotel/

Ett av rummen på Berns Hotel.

Hotel Kung Carl

Hotel Kung Carl ligger centralt vid Stureplan, Stockholm. Hotellet ligger i en gammal byggnad där inget av rummen är det andra likt. Det är ett mysigt hotell med lite hemma hos känsla. Bra varierande frukost, bar, restaurang, konferensrum och festlokal. Mellanprisklass.

Hotell Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21, Stockholm, 111 87 https://www.kungcarl.se/

Hotell Kung Carl i Stockholm. 📸 Malin Nordblom

Scandic Park

Scandic Park ligger på ett ganska lugnt läge precis vid Humlegårdsparken i Stockholm. Det är ett hotell som till stor del nyligen renoverades. Rummet vi hade bokat var stort, och man kunde även ha med sig djur på rummet. (Katt och hund) Frukosten kanjag inte uttala mig om eftersom de höll på att renovera när jag var där.. Men läget är kanon, och bra pris.

Karlavägen 43, 114 31 Stockholm, https://www.scandichotels.com/park

Ett lite större rum där man även fick ha med sig husdjur.

Villa Dagmar

Borta fast som hemma på vackra Villa Dagmar i Stockholm. Villa Dagmar är ett boutiquehotell på Nybrogatan i Stockholm med både restaurang, bar, café, spa och blomsterbutik. Ligger i den övre prisklassen men är ett boutiquehotell lite över det vanliga. Stannar du här så rekommenderar jag verkligen dig att boka ett bord i deras restaurang som drivs av  Daniel Höglander och Niclas Jönsson som ligger bakom tvåstjärniga Aloë.

Villa Dagmar, Nybrogatan 25-27, 114 39 Stockholm https://hotelvilladagmar.com/

Personligt med riktigt sköna sängar på Villa Dagmar i Stockholm.

Blique By Nobis

Ett designhotell som delvis ligger i en gammal som Sigurd Lewerentz designade 1930 åt Philips AB som där hade kontor och lager. Rummen är tysta, och har sköna sängar. Ett modernare hotell som ofta har utställningar med design, konst, musik, 2 restauranger och en stor yta om med bra mötes- och eventlokaler. Missa inte deras fina takterass! Mellanprisklass.

Blique By Nobis, Gävlegatan 18, 113 30 Stockholm https://www.bliquebynobis.se/

Titta in på bloggen för mer resetips, hotellguider, recept och mycket annat: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin