Upptäck Shanghai

Bästa sättet att upptäcka ett land är ofta genom maten, och Shanghai är verkligen en stad där mycket handlar om vad du ska äta. I den här Upptäck Shanghai guiden tipsar jag dig om mina favoritställen jag äter på när jag är i Shanghai. Detta är en matguide som jag kommer att uppdatera kontinuerligt. Det jag lärde mig först när jag flyttade till Shanghai var att frågan “Vad ska du äta” eller “Vad åt du idag” var frågor mina kinesiska grannar ställde varje gång de såg mig, och genom dem och många andra har jag upptäckt fantastiskt mycket god mat, både kinesisk gatumat men även många asiatiska och västerländska restauranger. Shanghai är en stad fylld av goda möjligheter! Våga prova!!

Villa Le Bec Shanghai

Villa Le Bec

En av mina favoritrestauranger i Shanghai är Villa Le Bec som ligger i en gammal villa på Xinhua Lu. Villa Le Bec drivs av Nicolas Le Bec som drev 2-stjärniga Michelin restaurangenLe Bec och 1-stjärniga Michelin restaurangen Les Loges i Frankrike innan han flyttade till Shanghai 2012. Villa Le Bec var en succé direkt de öppnade med sina genuint franska rätter som ibland har en touch av Asien. Deras tryffelost och den kinesiska kaviarn från Sichuan är nästan ett måste! För att alla ska trivas på restaurangen så finns det både pinnar och bestick att välja på. På ovanvåningen kan man sitta och ta en drink innan eller efter maten i deras mysiga bar. Boka bord!!

Villa Le Bec, 321 Xinhua Lu, by Dingxi Lu, Telefon 6241 9100 – 新华路321号, 近定西路

Mercato i Shanghai.

Mercato

På sjätte våningen på Three on the Bund ligger italienska Mercato. Här finns både en liten bar och en stor restaurang. Mercato är en restaurang med en utsikt över bunden och stadens siluett, och kombinationen god mat och vacker utsikt gör att det ofta är klokt att boka bord. Riktigt goda vedugnseldade pizzor, husets hemmagjorda pasta, klassiska italienska antipasti (delikata smårätter) med inspiration från Italiens street food-kultur och mycket annat. De har även en “Chef´s Specials” meny som brukar innehålla riktigt bra alternativ av både fisk, kött och något vegetariskt. Restaurangen håller mellanprisklass och passar alla.

Mercato; 6/F, Three on the Bund, No.3 Zhong Shan Dong Yi Road, Shanghai.

+86 21 6321 9922 https://www.jean-georges.com/restaurants/china/shanghai/mercato

Koreansk barbecue i Shanghai.

Ben Jia Bornga Korean barbecue

Den bästa koreanska barbecuen i Shanghai om du frågar mig! Som förrätt och något du äter under hela måltiden har du smårätter som heter Banchan. På Ben Jia brukar man få vitkålskimchi, stuvad inlagd tång, potatissallad och lite annat. Och sedan grillas ditt val av kött vid bordet för att sedan läggas till ett salladsblad med några av grönsakerna. Det är lite som att äta asiatiska tacos. Jag ber dem alltid om lite vitlök att lägga på grillen också. (Jag rekommenderar det inte när du ska gå på en skolkonsert efteråt, episkt misslyckande enligt folket som satt bredvid mig på min sons skola) När du fyllt salladsbladet med kött, kimchi och annat så doppar du det i de olika såserna. Såserna de serverar är den traditionella koreanska såsen Ssamjang (en blandning av fermenterad sojabönpasta, röd chilipepparpasta vitlök och andra kryddor), gireumjang (en enkel blandning av sesamolja, salt och peppar) och även en tredje kryddig kimchi-smaksås.

En av de fantastiska sakerna här är att de använder kolgrillar med en super ventil så att du inte kommer att lukta så mycket.

BenJia koreansk BBQ, 1339 Wuzhong Lu,nära Jinhui Nan Lu,, bredvid Scholars Hotel

吴中路1339号, 近金汇路

De finns även på denna adressen:

5/F, 1900 Tianshan Lu,, nära Yan’an Xi Lu,

ingången mot baksidan av uppfarten, fortsätt bara att gå hela vägen till slutet. Och sedan ta hissen upp till 5:e våningen. Gå över takterassen och du är där!

天山路1900号, 近延安西路

Mer inspiration och fler matguider hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin