Sista veckorna i Singapore

Så var det dags för de sista veckorna i Singapore innan vi beger oss till Sverige över sommaren. Men i år är det Emma och jag som tillbringar största delen av sommaren i Sverige. Man och son har inte lika mycket tid där pågrund av studier och arbete. Det är full rulle alltid i maj, skolaktiviteter, nyöppningar på restauranger, och en massa att förbereda inför Sverigeresan! I helgen har jag hjälpt en underbar vän med hennes rensning inför flytt till Sverige. Sorgligt att hon ska flytta, men ändå härligt att vi fick hänga så mycket innan hennes flytt! Vi passar även deras fina katt Max och det är så mysigt att ha en katt i huset igen!

Med Marco Ravera som driver CinqueTerre och Sarah efter en lång lunch!

CinqueTerre

Igår var jag inbjuden till en ny italiensk restaurang i Singapore, CinqueTerre som drivs av norditalienaren Marco Ravera. Hemmagjord pasta, vedugnseldad pizza, en grymt god Scialatielli Frutti di Mare och en massa annat gott. Det är en mindre restaurang med känslan av italiensk småstad. Mysigt och hjärtligt är min bedömning. Och roligt att det finns en ny italiensk restaurang i Singapore. Och för alla som bor på East Coast så är CinqueTerre väl värt ett besök!

Adress: CinqueTerre, 244 Tanjong Katong Road Singapore 437032

Svenska Skolan

I svenska skolan hade vi ett sista lärarmöte inför sommaren. Tänk att jag arbetat som lärare i Svenska skolan i Singapore i ett helt år nu! Det har varit så roligt att följa årskurs 4:as utveckling genom året. Nästa år ska jag ha förskoleklassen i Svenska Skolan i Singapore. Det är ju inte en svensk skola alla dagar i veckan, utan barn kommer från de olika skolorna i Singapore till Stamford på torsdagseftermiddagarna. Kravet för att man ska kunna gå där är att man har svenska som ett levande språk i hemmet, så det är en skola för de som kan svenska. Verkligen roligt, och det är en fin gemenskap eftersom man lär känna andra svenskar i Singapore.

Jag har även hunnit med en morgonfika med en massa andra tonårsmammor i Singapore. Det är en grupp med expats från hela världen. Du hittar gruppen på Facebook: Singapore expat mothers with teens

Jasper Living

Igår var jag hembjuden till Lousie som driver Jasper Living. Hon hade en utförsäljning och jag köpte med mig lite nya fina klänningar och tunikor. Jag är nu redo för sommaren i Sverige!!

Recept, restauranger, reseguider och mycket annat hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin