Chokladbollar med honung

Chokladbollar utan socker med flytande honung istället i receptet. Det är ju lite nyttigare om man gör chokladbollar på honung och utesluter sockret i receptet. Och det är inte många som märker någon skillnad så prova på detta vet jag! Och det är ju lite nyttigare och lyxigare med honung i chokladbollssmeten om du frågar mig. När jag gör chokladbollar med honung så använder jag lite mindre honung än när jag gör motsvarande chokladbollssmet med socker.

Ingredienser chokladbollar med honung

 • 3 dl havregryn
 • ca 3/4 dl flytande honung eventuellt lite mer beroende på honugnen
 • 1/4 tsk vaniljpulver
 • 3 msk kakao
 • 100 gram mjukt smör
 • 2-3 tsk kaffe, jag gillar att använda mig av ett mörkrostat kaffe som Kasenga från Rutasoka eller något annat mörkrostat
 • ca 75 gram choklad
 • strössel, kokosflingor eller pärlsocker att rulla chokladbollarna i

Gör så här:

 1. Blanda honung, kakao, vaniljpulver, kaffe/vatten och smör i en bunke.
 2. Blanda i havregrynen.
 3. Rulla till bollar och rulla sedan chokladbollarna i kokosflingorna.
 4. Låt stå i kylskåpet en stund innan du äter dem.

Hej, tack för att du läste! /Malin