Sockerfria och hälsosamma banancookies

Riktigt goda och hälsosamma sockerfria banancookies med några få ingredienser; havregryn, banan, choklad och honung. De har ju sötningsmedlet från honungen så jag tycker att dessa är sockerfria. Just honung har använder jag mig gärna av när jag bakar och tycker det är ett perfekt sötningsmedel i sockerfria kakor och mat. Banancookies är ett perfekt nyttigt litet snack eller fika. Och använder du dig av mörk choklad så kan du även ha banancookies till frukost om du vill det. Ibland har jag i lite vanilj om jag ska ha de till fika och bjuda på gäster, de är ju hälsosamma ändå om du använder dig av  äkta vaniljpulver i receptet. Bäst blir banancookiesarna om du använder dig av en riktigt mogen banan. En riktigt mogen banan har ju inte lika mycket vitaminer och mineraler i sig, men den har något annat hälsosamt, antioxidanter. Bananer är ju hälsosamma i alla sina mognadsstadier, fast på olika vis. Banancookiesarna är riktigt är förutom att de är nyttiga även lättbakade, du rör ihop alla ingredienserna med en gaffel och klickar ut på ett bakplåtspapper för att sedan baka dem i ugnen i cirka 12 minuter.

Ingredienser:

Receptet ger cirka 8 banancookies. Du behöver en skål, gaffel, måttsatser, stor sked och en bakplåt med bakplåtspapper.

 • 1 banan
 • 2 dl havregryn
 • 2 msk flytande honung
 • 1 dl hackad choklad eller chokladprickar
 • Eventuellt 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
 2. Mosa bananen med havregrynen.
 3. Blanda sedan i honung och choklad. (och vaniljpulver)
 4. Klicka ut till lika stora högar på bakplåtspappret. låt dom vara som små kullar, då blir de saftiga och goda i mitten.
 5. Baka i 12-15 minuter. De beror på om du vill ha dem lite kladdigare eller ej.
 6. Förvara i kylskåp. De ska ätas kalla helst.

Fler recept hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Vill du ha reseinspiration så titta in här: https://fabfoodieswede.com/category/destinationer/

Hej, tack för att du läste! /Malin