Hemgjord valnötsglass

Det här enkla receptet på hemgjord valnötsglass ger en härligt krämig glass med smak av valnötter. Den här hemmagjorda glassen blev faktiskt helt perfekt i både smak och konsistens tycker jag! Receptet på hemgjord glass kan varieras med antingen kokossocker eller så använder du dig av brunt socker eller strösocker i receptet. En hemmagjord krämig valnötsglass är något av det godaste jag vet och det är något jag gärna bjuder på till dessert eller så smaskar jag i mig resterna till fikat. Jag brukar krossa valnötterna i en bunke med ändan av bakkaveln, men har du en mortel så är ju den toppen att krossa valnötter i. Krossa valnötterna så att det blir lite blandade storlekar att blanda ner i valnötsglassen. Kokossockret gör att det blir en lätt kolasmak i den galet goda valnötsglassen, och de flesta verkligen älskar den eftersom den är så smakrik, krämig och god. Jag har använt mig av glassmaskin när jag har gjort den här glassen eftersom den ger det här riktigt goda krämiga slutresultatet. Har du ingen så fryser du de ihop vispade ingredienserna och tar fram bunken med glass varje kvart för att röra runt tills valnötsglassen är helt klar.

Ingredienser:

Du behöver gärna en glassmaskin, mortel eller en skål och något att krossa med, en extra skål och en handvisp.

  • 2 ägg
  • 1,5 dl kokossocker
  • 3 dl kraftig vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5-1 dl krossade valnötter, små och stora bitar

INSTRUKTIONER;

  1. Smula ner kokossockret i en skål med mjölken. Blanda tills sockret är helt upplöst.
  2. I en annan skål, vispa äggen lätt och tillsätt sedan vispgrädde, mjölk och kokossocker och blanda ihop allt.
  3. Häll ner blandningen i en glassmaskin och kör tills du uppnår önskad konsistens.
  4. Tillsätt de krossade valnötterna efter 10-15 minuter.
  5. Överför den färdiga glassen till en lufttät behållare och ställ i frysen tills den ska serveras.

Fler recept, reseguider och mycket annat hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin